חתימה לדיירים בגין הסכמה לחניה נוספת

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
מדור

חתימה לדיירים בגין הסכמה לחניה נוספת

שליחה על ידי מדור »

אנו מתגוררים בבניין שתי קומות , ארבעה דיירים , שניים בקומה א' ושניים בקומה ב' עם גג.
שלשה דיירים ביצעו תוספת בניה ועיריית ת"א דרשה כי יגדירו שלש חניות נוספות מהשטח המשותף וכך התבצע . קיבלתי מהעיריה מסמך בו אני אמור להביע הסכמתי וכתוב בו כי יכולים הם
להצמיד שטחים אלו לדירותיהם בטאבו .
כיצד אבטיח כי בבוא העת תוגדר גם לי חנייה וכך יהיו לי זכויות שוות כמו לכולם ?
כמו כן כיצד אבטיח הסכמה שלהם בעתיד לעניין זה בכדי שאוכל ללבנות ולהרחיב כפי שהם עשו ?
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

למדור שלום:
בעצם החוק דואג לזכויותיך; עליך רק לבדוק אם מבחינה פיזית, לאחר ששכניך יבנו מה שיבנו ויצמידו מה שיצמידו יישאר מקום גם עבורך, ואחרת תביא שמאי – שלך, ותבקש הערכת ההפסד (עיין בחוק) .
אני מציע לך לפתוח ב: http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm , חוק המקרקעין, ולעיין טוב טוב בסעיף 71 סימן ג'. הסעיף הזה דן בדיוק במקרה כשלך.
אם משהוא לא מובן לך חזור אלי.
דבר מאוד חשוב עבורך, שלא כתוב בחוק, זה שהכול יתנהל בכתב, אני הייתי מתנה את הסכמתי בכך שתייתה התחייבות בלתי חוזרת מצד שלושת בעלי הדירות שבעתיד הם יסכימו לבניה ולהצמדה על ידך, לפי נוסח החוק דהיום , גם אם החוק ישונה .
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”