בתים דו משפחתיים

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
avisarsh

בתים דו משפחתיים

שליחה על ידי avisarsh »

שלום רב.
הנני גרה בבית דו משפחתי.
השכן שעל ידי (שהוא לא הדו משפחתי) שתל עצים לפני שנים ממש על הגדר רשת לאורך שלושים מטר . העצים גדלו לגובה עצום מאוד כך שהם מסתירים לחלוטין את השמש לעצי פרי ההדר בחצרי שמרוחקים מטר מהגדר וכן הגזעים שלהם חודרים לחצרי. במשך שנים עצי הפרי גדלו עקום ובאלכסון וכך זה גם חייב אותי לגזום אותם בצד שלי כל הזמן כי הם חסמו את השביל בצד הביית. העצים אינם גדלים כראוי תמיד צהובי עלים. השכנים לא מוכנים לגזום את העצים שלהם ולהנמיכם כדי שיכנס לחצרי שמש.
בנוסף הוא לא היה מעולם מוכן להשתתף בהקמת גדר רשת ולא בהנחת יריעות פלסטיק לפרטיות.
תודה :?:
shosh
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

בתים דו משפחתיים

שליחה על ידי naftali imber »

לשוש שלום רב:
את סובלת ממה שאני מכנה כלל נפנוף ידיים: "זכותו של הזולת לנפנף בידיו מסתיימת בדיוק היכן שמתחיל האף שלי" כלל שלא כל כך מוכר במקומותנו, ושכולנו לפעמים קצת שוכחים אותו.
עניין גודל העצים הוא שאלה של הוכחת נזק ותביעה משפטית בבקשת מתן צו עשה.
באשר לגדר רשת במקום אחת את כותבת שהיא ישנה ובאחר את מציינת ששכניך מסרבים להשתתף בעלות בנייתה. לא ברור.
באשר ליריעת בד לפרטיות אינני בטוח שתוכלי לחייבו להתקינה, אבל אם זה חשוב לך התקיני אותה בעצך מהצד שלך.
בכל מקרה אני מציע לך לבדוק במחלקה הטכנית של הרשות המקומית, יש רשויות שחוקקו חוקי עזר בעניין גדרות וגם עצים, שווה לבדוק.

בברכה

נפתלי אימבר
יעוץ אחזקה,
חידוש פירי זבל
בבניינים רבי קומות
imber-n@zahav.net.il
050-5357526
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

לשוש :
אני חייב לך התנצלות, רציתי לצרף לך את קטע החוק הדן בעניינך וזה נשמט לי, סליחה.

חוק המקרקעין, התשכ"ט-1961 / פרק ה': שיתוף במקרקעין / סימן ד' / סעיף 51 צמחים הגדלים סמוך למיצר
51.עצים או צמחים אחרים הגדלים סמוך למיצר וענפיהם או שורשיהם מתפשטים לתוך מקרקעין שכנים, אין בעל המקרקעין השכנים או המחזיק בהם (להלן - השכן) רשאי לדרוש סילוק הענפים או השורשים, אלא אם יש בהם כדי להזיק למקרקעין או להפריע לו במידה בלתי-סבירה בהנאה מן המקרקעין; דרש השכן מבעל הצמחים לסלק ענפים או שרשים כאלה ולא סולקו תוך זמן סביר, רשאי הוא לסלקם בעצמו על חשבון בעל הצמחים.

מהמילון
מֶצֶר [תמ] [ש"ע; ז'; מֶצֶר-, מצָרים, מִצרֵי-, מִצרו] <מצר> גבוּל, בּבּיטוּי: בַּר מֶצֶר שָכֵן
בּלי מצָרים רב מאוד, בלי סוף
מצר שורש של הערכים: מֶצֶר

סעיף זה כאילו מתיר לך לקחת את החוק לידיים, אבל את החוק, כמו סיר שמן רוטחים, צריך לקחת לידיים לעט ובזהירות.

שוב בברכה
נפתלי אימבר
יעוץ אחזקה,
חידוש פירי זבל
בבניינים רבי קומות
imber-n@zahav.net.il
050-5357526
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”