אני גר בקומה הראשונה מעל חדר המשאבות וסובל זמן רב מרעשים לאורך כל שעות היממה .
אני ועד הבית ועשיתי סקר לגבי לקיחת מומחה רעש .
נבחר מומחה שעשה בדיקה וקבע כי אכן יש רעש , אך הוא עומד בתקנים והמליץ לגבי תיקונים להפחתת הרעש .
שאלתי היא -
חדר המשאבות ומשאבות המים הם בבחינת הרכוש המשותף לכלל הדיירים , ולכן ,
האם אני(כדייר שסובל מהרעש ושילם בעבור הבדיקה) זכאי לקבל החזר בעבור הבדיקה והאם על כל הבנין לשאת בהוצאות התיקון להפחתת הרעש?
שאלתי השניה היא - האם מתוקף בחירתי כחבר ועד בית שנבחר ע"י הדיירים פעלתי נכון שהבאתי מומחה?
מימון בדיקת רעש מחדר המשאבות ותיקונו ע"י ועד הבית
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
ראשית אני מתנצל על העיקוב בתשובה.
לעניין:
אתה מעלה נושא שעלול להיות בעיתי, אני מניח שהמשאבות במקום מיום הקמת הבניין, והשאלה שנשאלת היא מדוע הנושא לא טופל מול הקבלן מיד עם איכלוס המבנה.
חוק המקרקעין (תמצא אותו ב: http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm ) בתוספת, סעיף 64 קובע:
הזכות לתבוע תיקונים (תיקון התשל"ז) 3. (א) בעל דירה זכאי לדרוש מהנציגות (הועד) שתבצע כל תיקון בבית או ברכוש המשותף, שאי-ביצועו עלול לפגוע בדירתו או בערכה.
אבל שים לב שהחוק מדבר על תיקונים ולא על שיפורים, ולא ברור האם הדבר הוא תיקון או שיפור; מוצדק שכל הבניין ישא בהוצאות המומחה והתיקון אבל אם המקרה יגיע לבית משפט אתה תצטרך לשכנע את השופט שירא בעבודות אלה תיקון – וזה לא מובן מאליו.
על זה אמר מנחם בגין המנוח: את המובן מאליו יש להגיד, ולפעמים גם לרשום!
באשר לשאלתך בסוף, הבאת מומחה לייעץ או לפסוק בשאלה מקצועית היא פעולה סבירה, והחוק מגן על ועדבית הפועל בצורה סבירה
לעניין:
אתה מעלה נושא שעלול להיות בעיתי, אני מניח שהמשאבות במקום מיום הקמת הבניין, והשאלה שנשאלת היא מדוע הנושא לא טופל מול הקבלן מיד עם איכלוס המבנה.
חוק המקרקעין (תמצא אותו ב: http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm ) בתוספת, סעיף 64 קובע:
הזכות לתבוע תיקונים (תיקון התשל"ז) 3. (א) בעל דירה זכאי לדרוש מהנציגות (הועד) שתבצע כל תיקון בבית או ברכוש המשותף, שאי-ביצועו עלול לפגוע בדירתו או בערכה.
אבל שים לב שהחוק מדבר על תיקונים ולא על שיפורים, ולא ברור האם הדבר הוא תיקון או שיפור; מוצדק שכל הבניין ישא בהוצאות המומחה והתיקון אבל אם המקרה יגיע לבית משפט אתה תצטרך לשכנע את השופט שירא בעבודות אלה תיקון – וזה לא מובן מאליו.
על זה אמר מנחם בגין המנוח: את המובן מאליו יש להגיד, ולפעמים גם לרשום!
באשר לשאלתך בסוף, הבאת מומחה לייעץ או לפסוק בשאלה מקצועית היא פעולה סבירה, והחוק מגן על ועדבית הפועל בצורה סבירה
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
תודה נפתלי , אבל ...
נכון שזהו בנין חדש ואכן נעשו פניות מספר לקבלן אך ללא הועיל כיוון שהוא טען שהרעש עומד בתקן. עשיתי סקר והבאתי את המומחה , והלה פסק שהרעש עומד בתקן , אך עדיין ישנו רעש הדורש תיקון/שיפור ועלות כל זה היא זניחה ביחס לדיירי הבית (לא עובר את ה 5000 ש"ח) וכן זה אמר לי שזו לא בעיה פרטית שלי אלא של כל דיירי הבית מכיוון שמשאבות הינן של כלל הבנין .
ולכן , העליתי את זה בפני הדיירים ועומדת להיות אסיפת דיירים בנושא ואני עומד לטעון -
האם עליי לסבול רעש בכדי שלקומות העליונות יהיה רעש? האם ה 5000 שח האלו שיפתרו את הבעיה לא יכולים או שמא ראויים להתחלק בין כלל הדיירים?
בתור ועד עשיתי סקר לפני שלקחתי מומחה ,
המדובר בתיקון מפגע שנוגע לכלל הדיירים ,
העלות היא לא בשמיים ,
האם הכל בסדר כרגע , נפתלי?
האם הסברתי את צעדיי ואת דרך פעולתי העתידית בצורה נכונה?
אודה מאוד התייחסותך וחג שמח
ולכן , העליתי את זה בפני הדיירים ועומדת להיות אסיפת דיירים בנושא ואני עומד לטעון -
האם עליי לסבול רעש בכדי שלקומות העליונות יהיה רעש? האם ה 5000 שח האלו שיפתרו את הבעיה לא יכולים או שמא ראויים להתחלק בין כלל הדיירים?
בתור ועד עשיתי סקר לפני שלקחתי מומחה ,
המדובר בתיקון מפגע שנוגע לכלל הדיירים ,
העלות היא לא בשמיים ,
האם הכל בסדר כרגע , נפתלי?
האם הסברתי את צעדיי ואת דרך פעולתי העתידית בצורה נכונה?
אודה מאוד התייחסותך וחג שמח