עוד שאלה בנושא פרגולה

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
מנשה

עוד שאלה בנושא פרגולה

שליחה על ידי מנשה »

שלום רב,
אני התקנתי פרגולה (קלה, עשויה בד, לא עץ, לא סגירת מרפסת) לפני מספר שנים מחוץ למרפסת דירתי (דירה בקומה אחרונה).
קיבלתי את האישורים הנדרשים מהעיריה ומהדיירים, אך *לא* השכלתי להחתים את הדיירים על הסכמתם.

כיום מסתיים שיפוץ חזית הבניין שלנו, הוא נצבע בצבע חדש ואחד הדיירים מתנגד שהפרגולה שלי תשאר במקומה. לטענתו היא פוגמת בחזית האחידה של הבית, לא מתאימה לצבע החדש ובאופן כללי מפריעה לו (הוא גר קומה אחת מתחתי). הוא מבטיח לנקוט באמצעים.

השאלה שלי היא מה אומר החוק בעניין, אילו אמצעים (חוקיים..) עומדים לרשותו ולרשותי.
מה הוא יכול לעשות לבד ומה יוכל לעשות אם יגייס את רוב השכנים?
מה עלי לעשות ?

תודה רבה מראש,
מנשה.
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

עוד שאלה בנושא פרגולה

שליחה על ידי naftali imber »

למנשה שלום:
אני מבקש שתקרא בעיון את תשובתי לאיילת בעניין פרגולה.
שם הגדרתי מה זה פרגולה, לכן גם עלי לציין שנבצר מבינתי כיצד פרגולה יכולה להיות עשויה מבד ועוד יותר היכן היא מחוץ למרפסת.
אם קיבלת היתר מהעירייה לבנות את מה שבנתה – שאני משאר זה וילון או קירוי מבד בין גג המרפסת למעקה, העירייה הייתה אמורה לדרוש את הסכמת יתר בעלי הדירות, מאחר ואתה פגעת, לא משנה עם מעט או הרבה, ברכוש המשותף.
בכל מקרה את הסכמת העירייה הייתה אמור לקבל בכתב – עירייה זה גוף שלא יכול לתת אישורים בע"פ.
אם שכנך מנמק את התנגדותו כיום בהבדל הצבעים, ויתכן שזה אכן פוגע בחזות הבניין, אולי הפתרון הוא להחליף את הבד, שממילא אחרי מספר שנים כבר בלוי, או לצבוע אותו עם אותו סוג צבע שצבעו את הקירות, זה עובד, וזה יכולה להיות פשרה מעניינת היות ואז מקטינים למינימום את הפגיעה בחזות הבניין.
מבחינה חוקית גם הוא לבד, וגם ועד הבית ואפילו אסיפת כל הדיירים רק יכולים לתבוע אותך אצל המפקח על רשום המקרקעין – שהוא כמו בית משפט לבתים משותפים.
בפניו יצטרכו להסביר קצת יותר בבירור במה מדובר והוא יפסוק.

בברכה

נפתלי אימבר

יעוץ וניהול מבנים

050-5357526
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”