ועד שאינו ממש החלטות הדיירים
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
תוך כמה זמן על הוועד לקיים החלות שהתקבלו על ידי הדיירים? מתי ניתן לפנות למפקחת על הבתים המשותפים?
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
לרינה שלום:
אם הדיירים קיבלו החלטה (באסיפת דיירים חוקית אני מניח) אבל לא קצבו לועד זמן לביצוע ההחלטה הוא חופשי לא לבצע את ההחלטה עד שתבחרו ועד אחר.
אפשרות אחרת היא כינוס אסיפת דיירים מיוחדת.
בעמוד הבית של האיגוד (לחיצה עכבר אחת מרחק) תמצאי את חוק המקרקעים – ובסוף החוק, בתוספות תמצאי דבר המכונה "תקנון מצוי" שם מוסבר כיצד מכנסים אסיפת דיירים רגילה ואסיפה מיוחדת.
בברכה
נפתלי אימבר
יעוץ ואחזקת בתים משותפים
050-5357526
אם הדיירים קיבלו החלטה (באסיפת דיירים חוקית אני מניח) אבל לא קצבו לועד זמן לביצוע ההחלטה הוא חופשי לא לבצע את ההחלטה עד שתבחרו ועד אחר.
אפשרות אחרת היא כינוס אסיפת דיירים מיוחדת.
בעמוד הבית של האיגוד (לחיצה עכבר אחת מרחק) תמצאי את חוק המקרקעים – ובסוף החוק, בתוספות תמצאי דבר המכונה "תקנון מצוי" שם מוסבר כיצד מכנסים אסיפת דיירים רגילה ואסיפה מיוחדת.
בברכה
נפתלי אימבר
יעוץ ואחזקת בתים משותפים
050-5357526
ועד שלא מקיים החלטה
גם אם מדובר בהחלפת המנרת - וסבל לדיירי הקומה ג שלשם לא מגיעים מים?
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
לרינה שלום:
צר לי אבל משאלתך אני רק מבין שהמים לא מגיעים לקומה ג. כל היתר לא מובן.
אנה תנסי לכתוב ברור מה בדיוק קורא, אני מאמין שאוכל להציע לך יותר מפתרון אחד.
אם את מתקשה בהדפסה – וגם אני לא נולדתי עם מקלדת ביד, כתבי קודם על ניר את הכל, והעתיקי למחשב.
אם קשה לך בעברית תוכלי לכתוב באנגלית או באיטלקית או בפורטוגזית או בספרדית או ביידיש.
אני תקווה שאוכל לעזור לך
בברכה
נפתלי אימבר
יעוץ ניהול ואחזקת מבנים
050-5357526
צר לי אבל משאלתך אני רק מבין שהמים לא מגיעים לקומה ג. כל היתר לא מובן.
אנה תנסי לכתוב ברור מה בדיוק קורא, אני מאמין שאוכל להציע לך יותר מפתרון אחד.
אם את מתקשה בהדפסה – וגם אני לא נולדתי עם מקלדת ביד, כתבי קודם על ניר את הכל, והעתיקי למחשב.
אם קשה לך בעברית תוכלי לכתוב באנגלית או באיטלקית או בפורטוגזית או בספרדית או ביידיש.
אני תקווה שאוכל לעזור לך
בברכה
נפתלי אימבר
יעוץ ניהול ואחזקת מבנים
050-5357526
ועד בית אינו פועל
נפתלי
תודה רבה
מעריכה את העובדה שהינך שולט בשפות רבות
ובכן אכתוב ביתר פירוט:
מזה חודשים המים אינם מגיעים לקומתי - קומה ג
בדקתי עם העיריה לגבי הלחץ. תקין
באספת דיירים הוחלט להחליף את הצנרת של כל הבניין - לא דווקא עבורי
כמו כן התקבלה החלטה לזפת את הגג שסבל בשנה הקודמת מרטיבות
מאז - לא נעשה דבר
הועד דוחה את פניותי לביצוע ההחלטות בתרוצים שונים
מה עלי לעשות לקדום ההחלטות הנ"ל?
ממתינה לתשובתך המלומדת והמושכלת
תודה רבה
מעריכה את העובדה שהינך שולט בשפות רבות
ובכן אכתוב ביתר פירוט:
מזה חודשים המים אינם מגיעים לקומתי - קומה ג
בדקתי עם העיריה לגבי הלחץ. תקין
באספת דיירים הוחלט להחליף את הצנרת של כל הבניין - לא דווקא עבורי
כמו כן התקבלה החלטה לזפת את הגג שסבל בשנה הקודמת מרטיבות
מאז - לא נעשה דבר
הועד דוחה את פניותי לביצוע ההחלטות בתרוצים שונים
מה עלי לעשות לקדום ההחלטות הנ"ל?
ממתינה לתשובתך המלומדת והמושכלת
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
ועד בית אינו פועל
לרינה שלום:
אני מעריך את העובדה שאת יודעת גם לכתוב בצורה ברורה ומסודרת כך שאנשים פשוטים כמוני יוכלו להבין.
ובכן, לפניך שלושה דרכי פעולה אפשריים:
1) לכנס אסיפה שלא מן המניין כפי שקבוע בתקנון ולהחליף את הועד.
התקנון קובע:
אסיפה כללית שלא מן המניין
6. (א) נוסף על האסיפות הכלליות לפי סעיף 5 רשאית הנציגות להועיד
אסיפה כללית כל אימת שהדבר ייראה לה, והיא חייבת להועידה, אם דרשו
זאת בעליהן של שליש מן הדירות לפחות.
(ב) לא הועידה הנציגות אסיפה תוך ארבעה-עשר יום מהיום שהוגשה
לה דרישה כאמור בסעיף-קטן (א), רשאים בעלי הדירות שדרשו זאת להועיד
את האסיפה. (עכשיו את גם יכולה להעריך את העובדה שאני יודע להעתיק מהחוק, כפי שהצעתי לך לעשות)
2)את יכולה לתבוע את הועד ואת יתר בעלי הדירות בפני המפקח על רשום המקרקעין, לדרוש שיתקנו את הצנרת ולבקש מהמפקח לקצוב זמן סביר לביצוע העבודה, וזאת על סמך האמור בתקנון:
הזכות לתבוע תיקונים (תיקון התשל"ז)
3. (א) בעל דירה זכאי לדרוש מהנציגות שתבצע כל תיקון בבית או ברכוש
המשותף, שאי-ביצועו עלול לפגוע בדירתו או בערכה.
(ב) בעל דירה זכאי לדרוש מבעל דירה אחרת שיבצע תיקון בדירה
האחרת, שאי-ביצועו עלול לפגוע בדירתו של דורש התיקון.
החיסרון הוא שהתור אצל המפקח לפעמים ארוך, בדקי באזורך . אני הייתי מתחיל במכבת התרעה רשום עם אישור מסירה לחברי הועד וליתר הדיירים. גם אם תגישי תביעה המפקח יראה בעין יפה שלפני שרצת אליו הזהרת את הנתבעים, חוץ מזה שלרוב זה עוזר.
3) להעביר את עניני ניהול הבית לחברת ניהול, כדאיות הדבר תלויה בגודל הבית ובמצבו, ואפשרות הביצוע תלויה בנכונות 2/3 מבעלי הדירות.
נוסף על כל אלה, מי אמר שצריך להחליף את צנרת הבית? האם בעל מקצוע מהימן בדק את הבעיה וקבעה שצריך להחליף את הצנרת? נחיצות החלפת צנרת הוא לא דבר של דמוקרטיה – הרוב בעד או נגד, אלה דבר של מקצועיות ובדיקה אמינה ומושכלת.
גם בנושא זה איתכן והייתי יכול להציע לך כמה טיפים, אבל לשם כך אני צריך מידע על הבית, כמה קומות יש, גיל, מיקום שעוני המים, מיקום הבית. זה מידע בסיסי. ללא מידע בסיסי אי אפשר לפעול, מקסימום אפשר לייעץ עצות מוטעות!
זו הסיבה שנהגתי קצת בבוטות כאשר התחלת להפציץ אותנו בשאלות לא שאלות. אגב בניגוד למה שאת כנראה חושבת לא לדעת עברית זה לא פשע, בדיוק כמו לדעת – לא לשלוט לא לשלוט, הרבה שפות זה לפעמים גורל, לא השכלה.
בברכה
נפתלי אימבר
יעוץ וניהול אחזקת מבנים
050-5357526
אני מעריך את העובדה שאת יודעת גם לכתוב בצורה ברורה ומסודרת כך שאנשים פשוטים כמוני יוכלו להבין.
ובכן, לפניך שלושה דרכי פעולה אפשריים:
1) לכנס אסיפה שלא מן המניין כפי שקבוע בתקנון ולהחליף את הועד.
התקנון קובע:
אסיפה כללית שלא מן המניין
6. (א) נוסף על האסיפות הכלליות לפי סעיף 5 רשאית הנציגות להועיד
אסיפה כללית כל אימת שהדבר ייראה לה, והיא חייבת להועידה, אם דרשו
זאת בעליהן של שליש מן הדירות לפחות.
(ב) לא הועידה הנציגות אסיפה תוך ארבעה-עשר יום מהיום שהוגשה
לה דרישה כאמור בסעיף-קטן (א), רשאים בעלי הדירות שדרשו זאת להועיד
את האסיפה. (עכשיו את גם יכולה להעריך את העובדה שאני יודע להעתיק מהחוק, כפי שהצעתי לך לעשות)
2)את יכולה לתבוע את הועד ואת יתר בעלי הדירות בפני המפקח על רשום המקרקעין, לדרוש שיתקנו את הצנרת ולבקש מהמפקח לקצוב זמן סביר לביצוע העבודה, וזאת על סמך האמור בתקנון:
הזכות לתבוע תיקונים (תיקון התשל"ז)
3. (א) בעל דירה זכאי לדרוש מהנציגות שתבצע כל תיקון בבית או ברכוש
המשותף, שאי-ביצועו עלול לפגוע בדירתו או בערכה.
(ב) בעל דירה זכאי לדרוש מבעל דירה אחרת שיבצע תיקון בדירה
האחרת, שאי-ביצועו עלול לפגוע בדירתו של דורש התיקון.
החיסרון הוא שהתור אצל המפקח לפעמים ארוך, בדקי באזורך . אני הייתי מתחיל במכבת התרעה רשום עם אישור מסירה לחברי הועד וליתר הדיירים. גם אם תגישי תביעה המפקח יראה בעין יפה שלפני שרצת אליו הזהרת את הנתבעים, חוץ מזה שלרוב זה עוזר.
3) להעביר את עניני ניהול הבית לחברת ניהול, כדאיות הדבר תלויה בגודל הבית ובמצבו, ואפשרות הביצוע תלויה בנכונות 2/3 מבעלי הדירות.
נוסף על כל אלה, מי אמר שצריך להחליף את צנרת הבית? האם בעל מקצוע מהימן בדק את הבעיה וקבעה שצריך להחליף את הצנרת? נחיצות החלפת צנרת הוא לא דבר של דמוקרטיה – הרוב בעד או נגד, אלה דבר של מקצועיות ובדיקה אמינה ומושכלת.
גם בנושא זה איתכן והייתי יכול להציע לך כמה טיפים, אבל לשם כך אני צריך מידע על הבית, כמה קומות יש, גיל, מיקום שעוני המים, מיקום הבית. זה מידע בסיסי. ללא מידע בסיסי אי אפשר לפעול, מקסימום אפשר לייעץ עצות מוטעות!
זו הסיבה שנהגתי קצת בבוטות כאשר התחלת להפציץ אותנו בשאלות לא שאלות. אגב בניגוד למה שאת כנראה חושבת לא לדעת עברית זה לא פשע, בדיוק כמו לדעת – לא לשלוט לא לשלוט, הרבה שפות זה לפעמים גורל, לא השכלה.
בברכה
נפתלי אימבר
יעוץ וניהול אחזקת מבנים
050-5357526
אי החלפת צנרת - ועד בית
נפתלי שלום
חן חן על תשובתך המלמדת
שמחה שמוכן לסייע לאנשים פשוטים שלא בקיאים בכל רזי החוקוצריכים ללמדם כדי להגן על עצמם
הבניין בן 33 לערך. העובדה שמספר דיירים התקינו "מעקפים" אולי מלמדת על הבעייתיות של הולכת המים
לבקשתי, הגיעו מהעירייה ו"תקנו" את לחץ המים , אבל השיפור חל רק בקומה הראשונה
אם יהיה צורך, גם אני אתקין מקף אך, דא עקא, שהצנור המוביל עד לשעון מיושן ביותר ולא בטוח שיעביר המים למעקף .
הוועד גם אינו זז בעניין הזיפות שיש לבצע על הגג (המים חדרו והתקרה התקלפה)
מודה על סיועך
חן חן על תשובתך המלמדת
שמחה שמוכן לסייע לאנשים פשוטים שלא בקיאים בכל רזי החוקוצריכים ללמדם כדי להגן על עצמם
הבניין בן 33 לערך. העובדה שמספר דיירים התקינו "מעקפים" אולי מלמדת על הבעייתיות של הולכת המים
לבקשתי, הגיעו מהעירייה ו"תקנו" את לחץ המים , אבל השיפור חל רק בקומה הראשונה
אם יהיה צורך, גם אני אתקין מקף אך, דא עקא, שהצנור המוביל עד לשעון מיושן ביותר ולא בטוח שיעביר המים למעקף .
הוועד גם אינו זז בעניין הזיפות שיש לבצע על הגג (המים חדרו והתקרה התקלפה)
מודה על סיועך
נפתלי - מבקשת תגובתך
תודה רבה על סיועך עד כה
הוצאתי מכתב לכל השנים ולועד הבית - בו הבאתי את החוק וקראתי לישומו. כתגובה הועד התפטר.
בהעדר ועד - את מי אני תובעת (בפניה למפקחת על הבתים המשותפים ) האם את בעלי הנכס?
האם להמתין להחרו של ועד חדש?
בינתיים הגג שדלף בחורף לא מטופל וגם המים לא מגיעים לדירתי(הצנרת בת 40 שנה - יתכן ויש להתקין מעקף אבל האם לא צריך קודם להחליף את צנרת הבניין?)
אנא תשובתך
הוצאתי מכתב לכל השנים ולועד הבית - בו הבאתי את החוק וקראתי לישומו. כתגובה הועד התפטר.
בהעדר ועד - את מי אני תובעת (בפניה למפקחת על הבתים המשותפים ) האם את בעלי הנכס?
האם להמתין להחרו של ועד חדש?
בינתיים הגג שדלף בחורף לא מטופל וגם המים לא מגיעים לדירתי(הצנרת בת 40 שנה - יתכן ויש להתקין מעקף אבל האם לא צריך קודם להחליף את צנרת הבניין?)
אנא תשובתך
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
נפתלי - מבקשת תגובתך
לרינה שלום:
את מזכירה את האמרה הערבית "באת לכרם לאכול ענבים או לריב עם השומר?"
את מתעקשת שיחליפו את הצנרת המשותפת, אבל אני מנחש ששעוני המים שלכם בקומת הקרקע ואני מציע שבשלב ראשון תביאי בעל מקצוע שיתקין "מעקף" בין השעון לבין הדירה שלך, וזיכרי שאם לא החלפתם צנרת בדירה שלך עודף הלחץ בצנרת הישנה יכול לגרום לנזילות, גם בדוד. פרסות חדשות לא הופכות סוס זקן לסייח.
אם תעייני בתגובות הקודמות תראי שהגבתי לשאלותיך בבוטות, כמעט בגסות. גם כתבתי לך שחצאי שאלות מרגיזות אותי בגלל שאני משיב תשובות לא קשורות, ואת מספרת כל פעם עוד משהו..
מי זה בעלי הנכס? מה את עושה שם בבניין?
אם את גרה בשכירות אין לך מה לפנות לא לועד, לא ליתר הדיירים ולא למפקח!
דייר בשכירות צריך להסדיר את תביעותיו עם בעל הנכס שהשכיר לו אתו, או לפנות לבית דין לשכירות...!!!
יש כזה!
בברכה
נפתלי אימבר
יעוץ ואחזקת בתים משותפים
050-5357526
את מזכירה את האמרה הערבית "באת לכרם לאכול ענבים או לריב עם השומר?"
את מתעקשת שיחליפו את הצנרת המשותפת, אבל אני מנחש ששעוני המים שלכם בקומת הקרקע ואני מציע שבשלב ראשון תביאי בעל מקצוע שיתקין "מעקף" בין השעון לבין הדירה שלך, וזיכרי שאם לא החלפתם צנרת בדירה שלך עודף הלחץ בצנרת הישנה יכול לגרום לנזילות, גם בדוד. פרסות חדשות לא הופכות סוס זקן לסייח.
אם תעייני בתגובות הקודמות תראי שהגבתי לשאלותיך בבוטות, כמעט בגסות. גם כתבתי לך שחצאי שאלות מרגיזות אותי בגלל שאני משיב תשובות לא קשורות, ואת מספרת כל פעם עוד משהו..
מי זה בעלי הנכס? מה את עושה שם בבניין?
אם את גרה בשכירות אין לך מה לפנות לא לועד, לא ליתר הדיירים ולא למפקח!
דייר בשכירות צריך להסדיר את תביעותיו עם בעל הנכס שהשכיר לו אתו, או לפנות לבית דין לשכירות...!!!
יש כזה!
בברכה
נפתלי אימבר
יעוץ ואחזקת בתים משותפים
050-5357526