מעלית שבת בבית משותף

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
מממ

מעלית שבת בבית משותף

שליחה על ידי מממ »

אני דיירת בבניין משותף ובו 5 קומות ומעלית אחת.
הבניין הוא של פרוייקט מחיר למשתכן וברירת המחדל שהקבלן סיפק היה מעלית ללא פיקוד שבת.
אנחנו חיים מזה 4 שנים בבניין ללא מעלית שבת.
כעת הדיירת בקומה ה 5 שהינה שומרת שבת מבקשת להתקין מנגנון שבת ולהפעילו מספר שעות במהלך השישי שבת.
אנחנו כחילונים החיים בקומה גבוהה ומשתמשים תדיר במעלית בסןפש מסרבים לכך בתוקף ומבחינתנו זוהי פגיעה אנושה באיכות חיינו.
בשום פנים ואופן לא היינו ניכנסים לגור בשכירות או רוכשים נכס בבניין עם מעלית אחת המופעלת במנגנון שבת.

מכל מיני קריאות בפורומים ובפסקי דין אני רואה שהנושא לא אחיד. חשוב לי לדעת- במידה ואין התנגדות מצד רוב הדיירים אפשר לחייב אותי?
מצאתי פה התכתבות בנושא בפורום ובה צויין שבבניין עם מעלית אחת נידרשת הסכמה של כל הדיירים. האם זה נכון? האם יש לי דרך למנוע את זה?
razadv

Re: מעלית שבת בבית משותף

שליחה על ידי razadv »

שלום רב,

בניין ובו מעלית אחת שבה לא הותקן מנגנון פיקוד שבת - התקנת מנגנון פיקוד שבת לרבות שעות ההפעלה תיעשה אך ורק בהסכמת רוב של בעלי הדירות (51%).

בכבוד רב,

רז חיימוביץ, עו"ד
בכבוד רב,

רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום
יועץ משפטי באגודה לתרבות הדיור
לייעוץ משפטי נוסף ניתן ליצור קשר בטלפון 072-2791139
מממ

שליחה על ידי מממ »

תודה על התגובה רז.
ראיתי תגובה שלך בשאלה בנושא הזה ב 2023 שבה נאמר שאי אפשר לחייב התקנה של מעלית שבת בבניין עם מעלית אחת ללא הסכמה של כל הדיירים לפי סעיף 59ז לחוק המקרקעין. מה השתנה?
איך אני יכולה להילחם בגזירה הזו אם אין לי רוב בבניין? ולפי מה ניקבע רוב? דיירים בקומת קרקע לדוגמא נושא כזה לא רלוונטי. דיירים בקומה 1 גם פחות קריטי...
ראיתי וקראתי מגוון פסקי דין בנושא וראיתי שניתן למנוע זאת גם אם יש התנגדות של דייר אחד. ובאחד מפסקי הדין נירשם שסעיף 12 ב שבתוספת לחוק במקרקעין לא ניתן לקבל החלטה שיש בה לשנות מזכויותיו של בעל דירה , אלא אם הסכים לה. ולא סביר שכבוד האדם וחירותו של אחד יבואו על חשבון אלו של אחר.

מה אתה ממליץ?
זה נושא קריטי מבחינתי. לא הייתי רוכשת נכס בדירה עם מעלית אחת אם היתה בה מעלית שבת. זה פוגע משמעותית באיכות חיי. טרם רכישת הדירה בדקתי וממה שראיתי עפי חוק מעלית שבת מותרת בבניין עם יותר ממעלית אחת.
המעלית מוקמת כך שהיא צמודה אלי לדלת הכניסה, מעבר לפגיעה ביכולת שלי ושל בני משפחתי לצאת ולהיכנס הביתה בזמן סביר יש את עיניין הרעש מהזמזם שמתריע על סגירת הדלתות (כל כמה דקות במשך שעות הפעלת מנגנון שבת), עיניין הבטיחות ( חיישני בטיחות בדלתות בדרכ מנוטרלים במעלית שבת), העובדה שאין לי דרך מהירה לצאת מהמבנה במצב חירום (נגיד פציעה) וכו וכו.
שלא לדבר על עלויות בלאי תחזוקה וכו שעפי חוק חלים על מי שדורש מעלית כזו- איך אוכפים את זה במצב של מעלית אחת??

בקיצור- מה אופציות העומדות בפני כדי למנוע זאת או לכל הפחות לעכב ככל האפשר ולמזער למינימום הפרעה ופגיעה באיכות חיי
razadv

שליחה על ידי razadv »

שלום רב,

ייעוץ משפטי כרוך בתשלום.

בכבוד רב,

רז חיימוביץ, עו"ד
בכבוד רב,

רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום
יועץ משפטי באגודה לתרבות הדיור
לייעוץ משפטי נוסף ניתן ליצור קשר בטלפון 072-2791139