תשלום לועד הבית על מעלית חדשה ודיירי קומת קרקע

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
קרקעית

תשלום לועד הבית על מעלית חדשה ודיירי קומת קרקע

שליחה על ידי קרקעית »

שלום רב,
בבניין בו אני גרה הותקנה מעלית. אני גרה בקומת קרקע.
יודעת שלפי החוק אני צריכה לשלם השתתפות בועד הבית בכל מה שקשור למעלית.
יחד עם זאת החוק הזה מקומם, אני לא משתמשת במעלית. כשקניתי את הדירה לקחתי בחשבון שאין מעלית ושהוצאות ועד הבית יהיו בהתאם.
מה קורה אם למשל המנוע מתקלקל וצריך לשלם מאות שקלים, למה אני צריכה לשלם?
רציתי לדעת מי יזם את החוק הזה ומתי. ולמי פונים כדי לנסות ולשנות אותו.
זה לא כמו שאתה משלם על סיוד גג, כי גג היה כשקנית את הדירה, זה חלק מהבניין, אבל מעלית לא הייתה. זהו חוק שבעיני אינו צודק.
איך אפשר להגיע עם השכנים להסכמה על הפחתה בתשלום מבלי שהם יזכירו לי את זה כל החיים?
במשך שנתיים היתה הסכמה כזו ופתאום עכשיו בקשו מאיתנו לשלם כמו כולם, מה שמרגיז פה הוא העיקרון, במיוחד לאור הבעייתיות שיכולה להיווצר במידה ויהיו הוצאות גדולות .
תודה מראש.
עו"ד רונן ליבוביץ
מנהל פורום

תשובה

שליחה על ידי עו"ד רונן ליבוביץ »

את החוק חוקקה הכנסת, וניתן לשנותו בהגשת הצעת חוק לתיקון חוק המקרקעין אשר תוגש ע"י אחד מחברי הכנסת בבית המחוקקים.
על מנת לגרום לכך שתשלמי סכום מופחת ניתן לכנס אסיפה ולקבוע הוראה בתקנון הבית המשותף בדבר תשלום מופחת של הוצאות המעלית לבעלי דירות הקרקע. במידה והתקנון נרשם בפנקס הבתים המשותפים הרי שההחלטה תחייב את כל בעלי הדירות, לרבות בעלי דירות חדשים אשר לא קיבלו את ההחלטה
בכבוד רב
רונן ליבוביץ,עו"ד
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”