שלום,
בבניין בו אנו גרים קיימת חברת אחזקה וניהול. ועד הבית אמור להיות משולם שנה מראש, בצ'קים. האם קיימת חובה לתת מראש צ'קים עבור כל השנה? בסע' 58 לחוק המקרקעין נאמר שחייבים להשתתף בהוצאות אך לא נאמר שחייבים לשלם מראש.
הסיבה בגללה אני שואלת היא ששנה שעברה שולמו מחשבון הועד הוצאות חד פעמיות שהיו אמורות להיות משולמות בנפרד, ע"י בעלי הדירות, ואנחנו כשוכרים לא היינו אמורים לשלם עליהן, אך התשלום בוצע מחשבון ועד הבית ואנו נדרשנו להתחשבן עם בעל הבית בנפרד. לכן השנה אנחנו לא רוצים לשלם מראש עבור כל השנה, כדי שיהיה לנו יותר פיקוח על הנעשה עם הכספים.
בתודה מראש,
דנה
תשלום ועד בית מראש
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
לדנה שלום:
ראשית מתנצל על עיקוב בתשובה.
לך אין כל קשר משפטי עם ועד הבית - הועד הוא ועד של בעלי הדירות, ומי שחייב או לא חייב זה בעל הדירה.
אני מבין מה את רוצה, אבל זה את צריכה להסדיר עם המשכיר. היחסים בינך לבין המשכיר לא מעניינים את ועד הבית.
לא ברור לי כיצד את רוצה להפריד מראש את הדבר, אבל מאחר והועד – או חברת האחזקה, חייבים להגיש דוח כספי חצי שנתי סביר שפעמיים בשנה תישבו עם המשכיר ותיישרו קו.
מה שחשוב, שכל סיכום ביניכם יעשה בכתב, ברור ומפורט ככל האפשר.
ראשית מתנצל על עיקוב בתשובה.
לך אין כל קשר משפטי עם ועד הבית - הועד הוא ועד של בעלי הדירות, ומי שחייב או לא חייב זה בעל הדירה.
אני מבין מה את רוצה, אבל זה את צריכה להסדיר עם המשכיר. היחסים בינך לבין המשכיר לא מעניינים את ועד הבית.
לא ברור לי כיצד את רוצה להפריד מראש את הדבר, אבל מאחר והועד – או חברת האחזקה, חייבים להגיש דוח כספי חצי שנתי סביר שפעמיים בשנה תישבו עם המשכיר ותיישרו קו.
מה שחשוב, שכל סיכום ביניכם יעשה בכתב, ברור ומפורט ככל האפשר.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי