מאבק בועד הבית בעניין תשלום דמי ועד

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
odeliaz

מאבק בועד הבית בעניין תשלום דמי ועד

שליחה על ידי odeliaz »

שלום רב,
אני מתגוררת בבנין רב קומות אשר בו דירות בגדלים שונים, ידוע לי כי לפי החוק תשלום דמי הועד צריך להיעשות לפי גודל הדירה - במשך 3 שנים העליתי כל שנה את הסוגיה בפני הועד אך נדחיתי בזלזול או נופנפתי "בעדינות" ותמיד נאמר לי לא לעורר בעיות בשביל הפרש של כמה שקלים ובעקבות איומי הועד בתביעה העדפתי תמיד לשלם ולחכות לשנה הבאה כדי להעלות שוב את הסוגיה. השנה החלטתי לבדוק כמה בדיוק הם "כמה שקלים" - טרחתי והוצאתי דו"ח מהטאבו, ערכתי חישובים ומצאתי שמדובר פה בהפרש של 40 ש"ח לחודש! כלומר 480 ש"ח בשנה! עם כל הכבוד, בשבילי זהו סכום נכבד והחלטתי לעמוד על שלי - פניתי לתרבות הדיור אשר הוציאו לועד מכתבים בהם הורו להם בפירוש לאפשר לי לשלם לפי החוק (כלומר לפי גודל הדירה) אך הועד החליט להתעלם מקביעות שאינן לרוחו וכשהבאתי להם שיקים לפי החישוב שלי החזירו לי אותם בדואר רשום (ובעצם דאגו לי לאסמכתא...) והמשיכו להפציץ אותי במכתבי התראה ובאיומי תביעה כאילו לא קיבלו את הכסף ממני מעולם. ועכשיו הם פנו לתרבות הדיור ששלחו לי מכתב תלונה (למרות שדיברתי איתם כל הזמן והובטח לי שאין חוקיות במעשי הועד והם לא יקבלו סיוע משפטי) - לא מובן לי העניין הזה, החוק לצידי או לא? אני עשיתי כל צעד לפי החוק ולפי אישור של תרבות הדיור, האם אין להם כלל סמכות? מדוע הם בכלל מוציאים מכתב תלונה אם יש בידם את כל השתלשלות העניינים?
אני מצטערת על האורך אך מאוד חשוב לי לשמוע את דעתך מה עלי לעשות, זה כבר הפך לעניין עקרוני ואני מסרבת לתת למשחקי הכוח של ועד זה להרתיע אותי. רציתי גם לדעת אם במידה ובכל זאת יתבעו אותי האם יש באפשרותי לתבוע בחזרה על הטרדה ועגמת נפש?
המון תודה
אודליה
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

לאודליה שלום:
יש לי הרגשה חזקה של "דה ז'ה וו". אני מתעצל לחפש את תשובתי הקודמת, אבל הייתה שאלה מאוד דומה בעבר, כולל תרבות דיור.
אומרים שלא יפה לרוק לבאר ממנו שתית, ואני נוהג בד"כ בכבוד עם האגודה לתרבות הדיור, שאת מחוז הצפון שלה ניהלתי לפני 30 שנה. אבל אחד הדברים שאני שונא זה טיפשות, וטיפשות המתחזה עוד יותר.
לכן אגלה לך סוד, אין לאגודה לתרבות הדיור שום, אבל שום סמכויות.

גמרנו עם ההתרגזות ונגש לעניין.באופן עקרוני את צודקת וזו לשון החוק: נשיאת הוצאות
(תיקונים:התשמ"ד, התשנ"ב) 58. (א) בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים המחוייבים על פי דין או המקובלים
על פי הנוהג, הכל בהתאם לחלקו ברכוש המשותף, זולת אם נקבע בתקנון שיעור-השתתפות אחר.
לענין זה, "החזקה תקינה" - שמירה על מצבו של הרכוש המשותף
כפי שהיה בעת גמר הבניה, לרבות שיפורים שבוצעו בו לאחר מכן בהסכמת
בעלי הדירות.
(ב) על אף האמור בסעיף קטן (א), לא יהיה בעל דירה חייב, בשל חלק מסויים של הרכוש המשותף שהוצמד לדירתו או בשל חלק חיצוני לדירה, המהווים חלק מהדירה לפי רישומה, בהשתתפות בהוצאות הדרושות לחימום מים או להסקה ולהחזקה התקינה של המערכת המרכזית לחימום מים או להסקה, אם החלק האמור אינו מחובר למערכת המרכזית לחימום כאמור אלא אם כן
נקבע בתקנון אחרת.
עליך לבדוק אם נרשם, בטאבו, תקנון ואם קבוע שם שיעור השתתפות אחר.
את החישוב עשה מישהו אחר עבורך ורשם אותו בטאבו. נגיד – לצורך הדוגמה, שהוצאות אחזקת הרכוש המשותף - עליהן החוק דורש לפרסם דו"ח חצי שנתי, הן עשרת אלפים שקל. בנסח טאבו של כל דירה רשום - שוב לצורך הדוגמה, לדירה זו צמודים 350 חלקי 1500 של הרכוש המשותף.
לוקחים את ההוצאה השנתית, מחלקים ב-1500 ומכפילים ב-350 . זה הסכום השנתי שעליך לשלם. מחלקים את זה ב-12 והרי לך הסכום החודשי.

כיצד נוהגים בועד מתחכם: שולחים לו המחאה בנקאית עם התשלום החודשי, בדאר רשום עם אישור מסירה, על שם יו"ר הועד, עם העתקים, גם הם רשומים עם אישור מסירה, לכל חברי הועד.
מאותו יום, שיעשו עפיפון מההמחאה אם הם רוצים, ושתרבות דיור יכתוב מכתבים בסיטונאות, אגב אם תרבות דיור באמת יפריעו לך פני למבקר הפנים שלהם, עם העתק למבקר משרד השיכון ולנציב תלונות הציבור.

אני במקומך הייתי מוסיף מכתב עם חישוב ההוצאות שלך – הרשומים עם אישורי מסירה ועמלת הבנק על ההמחאה הבנקאית, ומקזז את זה מהתשלום לועד היות והועד, בהחזרת התשלום בפעם הקודמת נהג כביריון וטיפש, וגרם לך להוצאות האלה.

אבל אני ממש אוהב להתקוטט!

אם יתבעו אותך, תחילה דרשי - שוב רשום עם אישור מסירה, לתאם עמך מועד מתאים לך ולגזבר הועד ע"מ שתוכלי לעיין בחשבונות. מומלץ להבאי איתך אדם נוסף שמתמצא בחשבונות, שהוא יבדוק את הכל, ושעוד זוג עוזניים ישמע כל מה שמדברים במעמד.

אם הממצאים והסעיף שרשמתי לך למעלה תופיעי בבית משפט, ואגב, דרשי החזרת הכספים שגבו ממך בשנים קודמות. ספק אם יפסקו לך את זה אבל מותר לך לדרוש.

מכתבים ארוכים לא מפחידים אותי - אני שייך לדור אחר
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
odeliaz

שליחה על ידי odeliaz »

נפתלי תודה רבה על התשובה,
ידעתי שאקבל ממך את התשובה שרציתי - האמת שבעקבות תשובה שנתת למישהי כאן באתר בעניין דומה, החלטתי לפעול כפי שפעלתי ולא לוותר הפעם (נכון, זה באמת דה ז'ה וו).
הסיבה שבכלל פניתי לתרבות הדיור היא שהם מוצאים את המכתבים האלה עם האיומים בתביעה, והם אלו שנותנים לועד עו"ד וייעוץ משפטי במקרה של תביעה, לכן ניסיתי להקדים תרופה למכה ולתעד את כל מעשי בכתב ובכך אולי למנוע בכלל את ההגעה לבית משפט. מה שמרגיז אותי זה שבתרבות הדיור דוקא כן הצדיקו אותי ואישרו לי שכל מה שאני עושה חוקי ובכל זאת מוציאים לי מכתב דרישת תשלום למרות שידועה להם כל השתלשלות העניינים והם עצמם תמכו בכך עד עכשיו, הרי יכלו לפתור את הבעיה בשניה אם היו מסרבים להוציא מכתב זה ומסבירים לועד שהוא טועה. בשיחה שלי עם מנהלת תרבות הדיור היא טענה ש"העניין שלי" נמצא בבדיקה של המחלקה המשפטית ושכנראה שהם יוציאו הוראה שהחל מינואר 2009 ישלמו לפי גודל דירה, עניתי לה שאני ממש לא מוכנה לקבל את זה כיון שאני פניתי בכתב כבר בדצמבר 2007, זה שהתעלמו ממני לא אומר שאני צריכה לשלם יותר! בקיצור לא היה לה מה לענות לי חוץ מזה שהעניין בבדיקה וגם לא שכחה לשבח את הועד שלנו על עבודתו ולשאול אותי אם לא חבל לי לאבד כזה ועד בגלל כמה שקלים - מה זה בכלל קשור לעניין? וממש עניין באיזה צד היא....
אז אני מחכה לתשובה מהם ואראה איך להמשיך משם, את תשובתך כמובן הדפסתי ותייקתי לשימוש בעתיד.
רק הבהרה, כששאלתי אם אני יכולה לתבוע בחזרה לא התכוונתי את תרבות הדיור אלא את הועד עצמו - אני יכולה?
ושוב המון תודה
אודליה
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

אישה! את מרגיזה אותי.
לאגודה לתרבות הדיור אין כל שייכות לעסק הזה, והם חצופנים שבכלל מתערבים בצורה כזו. יש בחוק קביעה ברורה וחותכת כמו סכין כיצד תחולק השתתפות הדיירים (את יכולה לקרוא את כל החוק ב: http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm ) וזה שערורייה שמנהלת תרבות דיור בסניף שלכם מעזה "להוציא הוראה" לכאן או לכאן. יש לה מזל שאני לא יודע על איזה סניף מדובר, אחרת מכתבי התלונה, ממני, היו כבר בדרך.
מה המסחרה הזאת חבל על הועד? ועד, ראש עיר או ראש ממשלה המנצלים את הכוח והשררה שלהם דינם צריך להיות בית סוהר.
אותה מנהלת סניף מעוניינת שיהיו לה הרבה ועדי בתים חברים בסניף שלה באגודה ע"מ להצדיק את משכורתה, לכן חבל לה על כל ועד, גם במחיר של הונאת חלק מהדיירים.
לך אסור לחקות מאחר שכל עוד לא שילמת את עבריינית והועד צודק – כל הסיפורים מסביב הם סיפורים ותו לא.
שלחי מיד את העברה בנקאית כפי שהסברתי לך.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
odeliaz

שליחה על ידי odeliaz »

תודה לך על הכל - העניין נפתר!
כבר עמדתי להוציא שיק בנקאי כשהועד פנה אלי
(האמת האישה השפויה היחידה שנמצאת בו וגם היחידה שבאמת עושה שם משהו)
וביקשה לסגור את העניין בשקט וכפי שדרשתי.
הסכמתי בשמחה.
תודה רבה על עזרתך
אודליה
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”