הקמת שערים חשמליים בפתח חניון

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
איריס

הקמת שערים חשמליים בפתח חניון

שליחה על ידי איריס »

מדובר בבית משותף שאוכלס לפני מס' חודשים בלבד. איננו רשום בפנקס הבתים המשותפים וכן לא קיים תקנון מוסכם.

השאלה היא כזו: האם החלטה בדבר הקמת שערים חשמליים בפתח החניון התת קרקעי המשותף לדיירי הבניין, צריכה להתקבל ברוב מוחלט של כל בעלי הדירות / רוב מיוחד / רוב רגיל...? שהרי מדובר בגביית כספים שאינה לצורך אחזקה שוטפת של הבניין אלא לצורך שיפורים ברכוש המשותף.

אודה על תשובתך !!
איריס

תוספת לשאלה בדבר שערים חשמליים

שליחה על ידי איריס »

באם נדרשת הסכמה של כלל בעלי הדירות. האם מדובר בבעלי הדירות שנכחו באסיפה או בכלל

בעלי הדירות בין אם נכחו ובין אם לאו ?
צוות האתר

הפניה לשאלה דומה ותשובה של יו"ר האיגוד לניהול בתים

שליחה על ידי צוות האתר »

שאלה דומה מאוד שנשאלה (ונענתה) נמצאת בקישור הבא:
http://www.batim.org.il/phpBBHeb/viewtopic.php?t=94
אם זה עדיין לא עונה על שאלתך, כתבי ונוכל להבאיר.
איריס

בקשה להבהרה

שליחה על ידי איריס »

אם הבנתי נכון, נדרשת הסכמה של כלל בעלי הדירות- פה אחד (לפי הלינק) במקרה של "שדרוג" ברכוש המשותף להבדיל מאחזקה שוטפת.

עדיין לא ברור לי מיהם כלל בעלי הדירות:

האם כלל בעלי הדירות שנכחו באסיפה בה נערכה ההצבעה או שמדובר בכלל בעלי הדירות המוחלט בין אם נעדרו ובין אם נכחו באסיפה.

תודה על המענה המהיר !!

דרך אגב, האתר שלכם מאוד מעניין וגדוש באינפורמציה !
שחר כהן פורטל בתים
מנהל מערכת הפורומים של "בתים"
יצירת קשר:

הפניה לכתבה בנושא בית משותף

שליחה על ידי שחר כהן פורטל בתים »

תודה על המחמאות :D , את מוזמנת להפיץ את הבשורה.
בקשר ל"כלל בעלי הדירות", למיטב הבנתי מדובר בכולם, ולא רק באלה שנכחו באסיפה, אך אשמח לתשובה מקצועית ומוחלטת של יו"ר האיגוד, תמיר מינץ.
קישור לכתבה בנושא, שעשויה לעניין אותך:
http://www.batim.org.il/articles-ynet-batim.html
שחר
שחר כהן - CEO פורטל בתים
שחר פיתוח ושיווק אתרים
https://www.s-p-a.org.il/
איריס

שליחה על ידי איריס »

תודה שחר.

אני ממתינה לקבלת תשובתו של יו"ר האיגוד תמיר מינץ במיוחד לאור הכתבה שהפנית אותי אליה

אשר הצליחה לבלבל אותי עוד יותר וכבר אינני בטוחה במסקנה שלצורך הקמת מערכת חשמלית

כזו דרושה הסכמה מוחלטת של כלל הדיירים.

האם כל רכישה שמבוצעת בבניין משותף, כמו למשל שולחן פינג פונג, דרושה הסכמה

גורפת ? האם, למשל, קיימת הבחנה בין רכישה לרכישה לפי הסכום שיוטל על כל דייר.

כאמור, אני ממתינה.

תודה מראש, איריס.
צוות האתר

רצוי להתייעץ עם עו"ד. בקרוב ינהל את הפורום עו"ד ני

שליחה על ידי צוות האתר »

איריס שלום,
לאחר התייעצות עם תמיר מינץ, יו"ר האיגוד, הגענו למסקנה שאין בידינו מספיק פרטים כדי לתת תשובה מדויקת. למשל, האם החניון משמש את כלל הדיירים? האם כבר התקבלה בעבר הסכמת הדיירים לחניון? וכו'. כפי שהבחנת כבר, החוקים בנושא סבוכים, כל ענין נבחן לגופו, ולכן אנו ממליצים להתייעץ עם עו"ד. בקרוב ינהל את פורום יעוץ משפטי עו"ד ניר זרבל ואבקש ממנו להתייחס גם לנושא זה.
בכל מקרה, אם קיימת הסכמה של 2/3 מכלל הדירות על הקמת השער אזי ניתן לעשות זאת, אך התשלום יחייב את המסכימים לכך בלבד.
עו"ד רונן ליבוביץ
מנהל פורום

תשובה

שליחה על ידי עו"ד רונן ליבוביץ »

אני הייתי ממליץ לפנות לעירייה או למשטרה אשר תציב דרישה להקמת מחסום בכניסה לחניון מטעמי בטחון, ואז הקמתו מהווה ניהול של ענייני הבית, אשר בסמכות הנציגות. בנוסף הייתי מציע לכנס אסיפה כדין ולקבל החלטה ברוב קולות המשתתפים. להלן יובא ציטוט מפסיקת בימ"ש אשר נטה להרחיב את סמכויות הניהול של הנציגות:

ב-בג"צ 27/62 אלט ואח' נ. הועדה המקומית לבניה ולתכנון עיר, תל אביב יפו ואח', פ"ד טז (2), 1330 נקבע כי יש לתת פרשנות מרחיבה יותר למונח "ניהול הבית המשותף".

"בכלל לא נראית לנו הגישה המצמצמת כל כך את משמעות המושג הנהלת ענייני הבית במסגרת החוק. עשיית גדר, הקמת ביתני אשפה, הכנת תא כביסה משותף וכיו"ב דברים הנוגעים לבעלי הדירות כולם הדרושים לניהולו התקין של הבית - וכולן בגדר פעולות בניה המחייבות רשיון - הדעת נותנת שלכאורה הם כלולים בתפקיד של הנהלת הבית. ואם אלה כלולים, אין זה עשיית עוד צעד הגיוני אחד בלבד כדי לומר שגם פעולה דומה הנעשית לאו דוקא לצורכי כל בעלי הדירות גם היא כלולה, למצער, לשם ייצוג הבית כלפי גורם חיצוני כמו המועצה המקומית לצורך חתימה על בקשה".
בכבוד רב
רונן ליבוביץ,עו"ד
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”