שאילות כלליות

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
ltoransky

שאילות כלליות

שליחה על ידי ltoransky »

שלום רב,

אני חבר בוועד של הבניין בו אני גר . החבר השני רוצה להתפטר ויש לי כמה שאילות בקשר לנושא זה:

על פי החוק צריך מינימום של חברים בועד של בניין (נראה לי שהבנק שמנהל את חשבון הועד דורש 2 מורשי חתימה מינימום)

מבחינה חוקית שוכר דירה בבניין יכול להיות חבר ועד ? אפשרי שכל חברי ועד היו שוכרים ולא בעלי בית?

אם יש 2 חברי ועד . צריך להגדיר מי יו"ר ומגזבר או פשוט אפשר להגדיר שיש 2 חברי ועד וזהו (ראיתי בדוגמה של פרוטוקולים שכתוב יו"ר, גזבר וחברי ועד ואני והמחליף של המתפטר רוצים להיות פשוט חברי ועד בלי חלוקה סמכויות ברורה אלא לפי הצורך)

אם באספה של הועד חצי מהמשתתפים מאשרים החלטה מסוימת זה מספיק או צריך אחר כך להחתים חצי מסך הדיירים בבניין?

בעבר שכרנו את שירותיו של שכן לשמש כמנהל תפעול. מפני שהיה שכן לא חתמנו איתו חוזה והכל היה בעל פה. (בלי חשבוניות או תלשום שכר)
האם זה היה תקין? יש ערך לתחימה שלו על הדו"חות השנתיים או שחברי הועד הרשמיים היו אמורים לחתום על הדו"חות?

אם למשל מישהו נופל במדרגות של הבניין ותובע את הועד - הוא יכול לתבוע אותי אישית ? יש סיכוי שאני אעמוד לדין ?
אם כן ,איך פותרים את הבעיה (כי זה אומר שמסוכן להיות בוועד )

תודה על עזרתכם
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: שאילות כלליות

שליחה על ידי naftali imber »

לוטררסקי שלום:
טוב שלא השבתי מיד, אבל בכל זאת לשאלה על דיווח הכנסות עליך להתייעץ עם מנהל חשבונות או רואה חשבון. לעובד שכיר צריך לשלם גם ביטוח לאומי, דמי הבראה, חופשה שנתית, ימי חג ופנסיה. מצד שיני יש כללים מיוחדים לעובדי משק בית או משרה חלקית – זה לא התחום שלי.

באשר לשאלות על דרך ניהול ועד בית (נציגות בלשון החוק) תמצא את כל הקבוע בחוק ב: http://www.justice.gov.il/MOJHeb/HagafL ... utafim.htm ובעיקר ב: http://www.batim.org.il/low/takanonmatzui.html וזה חלק חשוב.

נציגות הבית יכולה להיות אדם בודד. עיין טוב בסעיפי 61 והבאים אחריו. רצוי שהועד יהיה בעל דירה במבנה וועד הבית הוא מין חברה בע"מ או עמותה, אבל לא זה ולא זה; הוא גוף שקיים רק מכוח חוק המקרקעין.
באסיפת מצביעים בעלי הדירות או נציגיהם שיש להם ייפוי כוח בכתב (תקנון, תקנון).
הבנק לא קובע את החוק, הוא רק מנצל אותו בכדי לגזול כמה שיותר כסף מאיתנו. אם אתה וועד לבד והבנק רוצה 2 חתימות תעשה פרוטוקול שאשתך עוזרת לך והיא גם בעלת זכות חתימה, או תמצא דייר, אפילו לא בעל דירה, שיכניס את שמו לחשבון – כמו שהבנקים עובדים עלינו.
שם החשבון לא חייב להיות "וועד הבית...." יכול להיות סתם שמך בתוספת המילה גזבר וועד או משהו אחר. כמו הדרישה לשתי חתימות, ישראבלוף!
עניין הנפילה או הפציעה של מישהו הוא חמור. עליך להבאי את הנושא לדיון רציני, כולל עלויות, באסיפת בעלי הדירות ולדאוג שיהיה פרוטוקול רשום; אם הרוב יסרב לבטח עשתה את המיטב והפרוט וקל הוא תעודת הביטוח האישית שלך; אם יקרה משהו כולם אחראים.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”