חניה ברכוש משותף

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
גבי אבן

חניה ברכוש משותף

שליחה על ידי גבי אבן »

יש לי מספר שאלות ואודה לך אם תענה לי:
הסיפור הוא כזה:
לפני 12 שנה עברתי לגור בבית משותף. בבית היו קיימות 3 חניות ונאמר לי כי אין לי זכות לחנות כיוון שהם מוצמדות לדירות 3 דיירים. הם הכשירו את השטח והם נשאו בהוצאות הכספיות. ברוב טפשותי לא בדקתי את הנסח טאבו והאמנתי להם.
לאחר כ 3 שנים וחצי היתי זקוק לנסח טאבו ואז התברר לי כי שקר הדבר.
התחלתי לחנות גם אני בשטח החניה ואני חונה שם מזה 8 שנים.
לאחרונה חלו שינויים במצבת הדיירים והדיירים החדשים דורשים את המקומות חניה בטענה שהם נקנו על ידם.
חשוב לציין כי בשעה שהוכשרו החניות ועד מעברי לבית היו בבית המשותף רק 3 דיירים בעלי מכוניות.כעת יש 4 דיירים כולל אני.
שאלותי:
1. האם יש לי זכות להמשיך ולחנות?
2. האם יש זכות למי מה 3 או ממשיכיהם לטעון למנהג בעלים?
3. במקרה שאני לא צודק ואסור לי להחנות האם אני זכא לפיצוי? ערך הדירות בעלי חניה עולה בכ - עשרת אלפים דולר על דירה ללא חניה.

אני מודה לך מראש
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

לגבי שלום:
חוק המקרקעין הוא די ברור בקשר לרכוש המשותף http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm , פרק ו' דן בכל הנוגע לרכוש המשותף, והתקנון המצוי http://www.batim.org.il/low/takanonmatzui.html הם הרלוואנטי למקרה שלכם.
לנהוג ברכוש המשותף (המקום עליו נבנו החניות) מנהג בעלים זה ניסיון לכבס את השם האמיתי של הדבר – פלישה או השגת גבול. בכדי לוותר על חלק מהרכוש המשותף לטובת אחד הדיירים החוק מעמיד תנאים ברורים.

למעשה החניות שנבנו על הרכוש המשותף הן של כל בעלי הדירות – אלה אם נערך ההליך הדרוש בחוק לשינוע הבעלות על הרכוש המשותף. אם לא, חל עליהן הכלל ראשון מגיע ראשון חונה.

לשם מניעת סכסוך אולי תרחיבו את החנייה ותחלקו את ההוצאה בין ארבעתכם; או אם יש מקום תבנו חנייה לכל דירה, וחלקם של אלה שאין להם רכב יתכסה ע"י השכרת החניה שלהם. יתרת הכסף יכולה לשמש לאחזקת הבית, עד שהם ירצו את החניה.

באשר לזכותך לפיצויים, מזמן לא שמעתי דבר כזה הזוי!
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”