אנו חיים בבית משותף, המשתרע על חלקה ובה מספר מבנים, בסה"כ 16 דיירים.
דייר שזה עתה קנה דירה בנכס הגיש בקשה לעירייה להרחבת דירתו בצורה הפוגעת קשה בכל שאר דיירי הבית המשותף. בתגובה, שלחנו כל הדיירים פרט למבקש,, 15 מתוך 16,מכתב מפורט לעירייה המנמק מדוע אנו מתנגדים לבקשה.
ידוע לנו גם בצורה לא פורמלית, שהעירייה מקבלת את עמדתנו מבחינה תכנונית.
למרות זאת, העירייה ממשיכה לטפל בבקשה ואפילו הוזמנו לועדת שכנים ביום ראשון הקרוב.
רצינו לשאול לכן:
האם ניתן להתמודד עם המצב מבלי להגרר להליכים משפטיים.
האם העירייה צריכה להמשיך בהליכים אלו למרות התנגדות כל השכנים?
מה אפשר לעשות בוועדת השכנים שלא עשינו עוד, כדי לעצור את התהליך.
בתודה
אילן
איך מגינים על הרכוש המשותף?
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
לאילן שלום:
אין בתיאור שאתה נותן על הנכס מספיק פרטים בכדי לנמק תשובה. באופן עקרוני סעיפים 71 (א) ו-71(ב) של חוק המקרקעין דנים בנושא. את נוסח החוק תמצא ב: http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm
לשאלתך הראשונה באין הסכמות, גישור או הליכים משפטיים הן הדרכים היחידות לפתור סכסוכים בדרך תרבותי.
מה שהנך מכנה "הליכים אלו" זו בקשת היתר שהוגשה, וגם על מנת לדחות את הבקשה על העירייה להשלים את ההליך.
בסעיף 71 (ג) בחוק תמצא תשובה לשאלתך השלישית.
הדרכה על דרך הגשת תביעה תמצא באתר משרד המשפטים. חפש בגוגל: מפקח על רישום המקרקעין
אין בתיאור שאתה נותן על הנכס מספיק פרטים בכדי לנמק תשובה. באופן עקרוני סעיפים 71 (א) ו-71(ב) של חוק המקרקעין דנים בנושא. את נוסח החוק תמצא ב: http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm
לשאלתך הראשונה באין הסכמות, גישור או הליכים משפטיים הן הדרכים היחידות לפתור סכסוכים בדרך תרבותי.
מה שהנך מכנה "הליכים אלו" זו בקשת היתר שהוגשה, וגם על מנת לדחות את הבקשה על העירייה להשלים את ההליך.
הדרכה על דרך הגשת תביעה תמצא באתר משרד המשפטים. חפש בגוגל: מפקח על רישום המקרקעין
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
לנפתלי שלום,
תודה על התשובה המהירה, אם כי לא כל כך מעודדת.
אם אני מבין נכון את תשובתך, הרי שבאין הסכמות, צריך ללכת להליכים משפטיים.
אם כך, מדוע הרוב צריך לפתוח בהליכים משפטיים ולא להפך?
מדוע לא הדייר שמבקש לעשות את השינויים בניגוד לרצון כל שאר הדיירים לא הוא זה שצריך לפנות לבית המשפט ולא להיפך.
מכאן גם שלעירייה אין הזכות לנהל דיון בנושא לפני שבית המשפט פסק בנדון.
אנו לא נרתעים מבית המשפט, אבל התנהלות הענינים כמו שהיא נראית היום לא נראית לנו נכונה, ואף בלתי חוקית. לא יתכן שדייר אחד יטרטרשכונה שלמה.
נראה לנו שעול ההוכחה צריך ליפול עליו ולא להיפך.
למה הדבר דומה? לכך שאבוא לעירייה בבקשה להיתר בבנין שלא שלי.
העירייה תוציא לי אישור ואז הדיירים יצטרכו ללכת לבית המשפט להוציא צו מניעה.
אני לא רואה את ההבדל בין להיות בעל 6% מהקניין לבין 0% מהקניין.
או שאין לזה משמעות או שיש.
אשמח אם תוכל לייעץ לנו כיצד לתקוף את הבעייה באסיפת השכנים המתוכננת, כך שהדייר יופנה לבית המשפט כדי לקבל אישור שהעירייה יכולה לדון בנושא.
בתודה
אילן
נ.ב. האם אתה קשור לכותב התקווה?
תודה על התשובה המהירה, אם כי לא כל כך מעודדת.
אם אני מבין נכון את תשובתך, הרי שבאין הסכמות, צריך ללכת להליכים משפטיים.
אם כך, מדוע הרוב צריך לפתוח בהליכים משפטיים ולא להפך?
מדוע לא הדייר שמבקש לעשות את השינויים בניגוד לרצון כל שאר הדיירים לא הוא זה שצריך לפנות לבית המשפט ולא להיפך.
מכאן גם שלעירייה אין הזכות לנהל דיון בנושא לפני שבית המשפט פסק בנדון.
אנו לא נרתעים מבית המשפט, אבל התנהלות הענינים כמו שהיא נראית היום לא נראית לנו נכונה, ואף בלתי חוקית. לא יתכן שדייר אחד יטרטרשכונה שלמה.
נראה לנו שעול ההוכחה צריך ליפול עליו ולא להיפך.
למה הדבר דומה? לכך שאבוא לעירייה בבקשה להיתר בבנין שלא שלי.
העירייה תוציא לי אישור ואז הדיירים יצטרכו ללכת לבית המשפט להוציא צו מניעה.
אני לא רואה את ההבדל בין להיות בעל 6% מהקניין לבין 0% מהקניין.
או שאין לזה משמעות או שיש.
אשמח אם תוכל לייעץ לנו כיצד לתקוף את הבעייה באסיפת השכנים המתוכננת, כך שהדייר יופנה לבית המשפט כדי לקבל אישור שהעירייה יכולה לדון בנושא.
בתודה
אילן
נ.ב. האם אתה קשור לכותב התקווה?
naftali imber כתב:לאילן שלום:
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
החוק קבע מקרים בהם דייר יכול להגדיל את דירתו על חשבון הרכוש המשותף גם אם יתר בעלי הדירות מתנגדים; הסייג העיקרי הוא שלא מקפח את זכותם של האחרים לעשות כמוהו.
אני יכול להבין את כעסך, ואספר לך מקרה אישי.
כזוג צעיר גרתי בדירת חדר שירותים ומטבח בקומת קרקע. המבנה היה ממוקם על מגרש גדול, שאפילו מימון לניקוש העשבים היה בעיתי.
אני ביקשתי להוסיף חדר, על חשבוני, הדייר מעל דירתי היה מרוויח מרפסת כגודל החדר ללא תשלום.הוא אמר לי: אין לי יותר, מדוע שיהיה לך?
בינתיים תיקנו את החוק, וטוב שכך.
באשר לחוקיות בדיקת הבקשה ע"י העירייה, ההיגיון והסדר הטוב אומרים שכל אזרח יכול להגיש בקשה, ועל העירייה להשיב בהתאם לחוק.
באשר לנפתלי אימבר, זה אכן השם האמיתי שלי, קשור ולזיכרו,אבל לא מצליח לקבל תמלוגים. זה נראה לך צודק?
אני יכול להבין את כעסך, ואספר לך מקרה אישי.
כזוג צעיר גרתי בדירת חדר שירותים ומטבח בקומת קרקע. המבנה היה ממוקם על מגרש גדול, שאפילו מימון לניקוש העשבים היה בעיתי.
אני ביקשתי להוסיף חדר, על חשבוני, הדייר מעל דירתי היה מרוויח מרפסת כגודל החדר ללא תשלום.הוא אמר לי: אין לי יותר, מדוע שיהיה לך?
בינתיים תיקנו את החוק, וטוב שכך.
באשר לחוקיות בדיקת הבקשה ע"י העירייה, ההיגיון והסדר הטוב אומרים שכל אזרח יכול להגיש בקשה, ועל העירייה להשיב בהתאם לחוק.
באשר לנפתלי אימבר, זה אכן השם האמיתי שלי, קשור ולזיכרו,אבל לא מצליח לקבל תמלוגים. זה נראה לך צודק?
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?