תשלום עבור שיפוץ ביניין מגורים

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
Arbelduff

תשלום עבור שיפוץ ביניין מגורים

שליחה על ידי Arbelduff »

שאלה שנשאלה במייל:

הייתי רוצה להתיעץ לגבי שיפוץ בניין בעלות של 20000 ₪

מה החוק לגבי התשלום?
אני אם חד הורית לילד קטן , מתקשה מאד לסיים את החודש ואין לי מושג מה הן הזכויות שלי בכלל.

אני מתגורתת בבניין בן 30 שנה רק שמונה שנים האם עלי לשלם את כל הסכום או רק חלקו?

האם כדאי להכנס לתביעה משפטית?

ברצוני לציין שעלות מיסי הוועד כל חודש כולל מים חמים 650 ₪ זאת אומרת שבמשך 20 חודש עלי לשלם 1650 ₪

איך בדיוק עושים זאת? אני זועקת לעזרה!

תודה על תשובתך

בתודה מראש
ג.

תשובת מנהל הפורום:

לג' שלום רב:

בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות אחזקת הרכוש המשותף במצבו כפי שהוא היה בזמן שגמרו לבנות אותו.

לשם כך, את משלמת 650 ₪ לחודש. איני יכול לקבוע אם זה הרבה או מעט מאחר ואיני יודע בדיוק מה השירותים שאתם מקבלים בבניין (מעלית, שומר בכניסה וכולי) הסכום הוא לא קטן.

באשר לשיפוץ, מדוע הוא נעשה, מה מצב המבנה, ומעל לכל, מי החליט שצריך לעשותו, הועד או אסיפת דיירים.

אני דוגל בכך שמבנים ישופצו מדי 30 שנה, לפחות, אבל אני גם מאמין בכך שדברים יעשו בסבירות; בלי להכיר את הבניין ולדעת מה אמורים לעשות בשיפוץ אינני יכול לחוות דעה, אבל 20000 ₪ לדייר זה הרבה שיפוץ.

האם את תוכנית השיפוץ עשה מהנדס או הנדסאי בעלי ניסיון באחזקת מבנים? האם הוכן מפרט לשיפוץ והתקבלו 3או 4 הצעות מחיר? מה תנאי התשלום לקבלן? כיצד מובטחת האחריות לביצוע ולוח הזמנים? האם האגודה לתרבות הדיור מעורבת בפרויקט? (זה לא תמיד ערובה לטיב, יושר והצלחה אבל השם שלהם מרתיע חלק מהנוכלים)

מי בודק את החשבונות של הועד? לפי החוק הם אמורים לפרסם כל שישה חודשים דו"ח כספי וגם להציג את הספרים בפני דייר שידרוש זאת; הכניסי את האף לספרים או היעזרי בידידה שמבינה – רק בשביל להיות בטוחים שאין אצבעות מיותרים בקופה, שוב הסכומים גדולים. אם היית מתארת את הבניין יכולתי להעריך יותר טוב את סבירות הסכומים.

נוסיף ציטוט מחוק המקרקעין על מנת שיהווה סימוכין משפטי:

נשיאת הוצאות (תיקונים:התשמ"ד,התשנ"ב) 58.

(א) בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו
של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים המחוייבים על פי דין או המקובלים
על פי הנוהג, הכל בהתאם לחלקו ברכוש המשותף, זולת אם נקבע בתקנון
שיעור-השתתפות אחר.
לענין זה, "החזקה תקינה" - שמירה על מצבו של הרכוש המשותף
כפי שהיה בעת גמר הבניה, לרבות שיפורים שבוצעו בו לאחר מכן בהסכמת
בעלי הדירות.
(ב) על אף האמור בסעיף קטן (א), לא יהיה בעל דירה חייב, בשל
חלק מסויים של הרכוש המשותף שהוצמד לדירתו או בשל חלק חיצוני לדירה,
המהווים חלק מהדירה לפי רישומה, בהשתתפות בהוצאות הדרושות לחימום
מים או להסקה ולהחזקה התקינה של המערכת המרכזית לחימום מים או להסקה,
אם החלק האמור אינו מחובר למערכת המרכזית לחימום כאמור אלא אם כן