שלום רב,
ראשית כל אודה על עזרה בנושא שכן אף גוף לא היה מוכן לעזור לי ללא תשלום.
בבעלותי דירה בת 9 שנים, בבנין בן 3 קומות ובו מעלית שהתקין הקבלן של הבניין.
משך 8 שנים לא גרתי בדירה והשכרתי אותה, ומתברר שכל דיירי הבניין לא הפעילו מעולם
את המעלית מטעמי חיסכון בעלויות.
כיום לאחר שעברנו לדירה אשתי בהריון ואני רוצה להפעיל את המעלית, אולם שאר דיירי הבניין
מתנגדים לכך בטענה שאני מיעוט ושהרוב אינו מעוניין להפעיל את המעלית ולהשתמש בה,
כיצד החוק עומד לטובתי??
אני רכשתי את הדירה בידיעה שיש בה מעלית וביום שאעבור אל הדירה המעלית תופעל.
שאלותי הן:
1. האם אני יכול "לכפות" עליהם את הפעלת המעלית???
2. אם כן מה יחס ההשתתפות בהוצאות החודשיות של תפעול המעלית??
3. כפי שציינתי המעלית לא הופעלה אף פעם ולכן יש לשלם כעת סכום לא מבוטל של כסף להחלפת השמן ולתיקונה של המעלית כדי להשמישה מחדש. האם כל בעלי הדירות מחוייבים להשתתף בהוצאות ??? לפי איזה שיעור השתתפות????
תודה רבה
רועי
עזרה משפטית בנוגע להפעלת מעלית קיימת
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
רועי שלום:
לשאלה 1, כן. מה שחשוב יותר זה על סמך מה וכיצד.
1א'
על סמך סעיף 58 לחוק המקרקעין, האומר 58
ןכן על סמך סעיף 3 של התקנון המצוי, באותו חוק .
1ב' כיצד. לאחר התראה בכתב יהיה עליך להגיש תביעה נגד יתר בעלי הדירות אצל המפקח על רשום המקרקעין (שהוא בעל סמכויות של שופט שלום) באזור מגוריך. באתר שלו יש הדרכה להגשת תביעה www.justice.gov.il/.../LeskotHpikoachAlHamekarkein/.
Hadraha/TadrichLetviotBefnayHamefakehach.htm
לשאלה , 2 ו-3 התשובה באותו סעיף 58.
בכלל, מאחר ואתה הולך למלחמה קטנה, הנשק החשוב ביותר במלחמה זה מודיעין – למד את החוק הזה טוב טוב, או תיקח עורך דין...!
לשאלה 1, כן. מה שחשוב יותר זה על סמך מה וכיצד.
1א'
על סמך סעיף 58 לחוק המקרקעין, האומר 58
. (א) בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים המחוייבים על פי דין או המקובלים על פי הנוהג, הכל בהתאם לחלקו ברכוש המשותף, זולת אם נקבע בתקנון
שיעור-השתתפות אחר.
ההדגשה שלילענין זה, "החזקה תקינה" - שמירה על מצבו של הרכוש המשותף כפי שהיה בעת גמר הבניה, לרבות שיפורים שבוצעו בו לאחר מכן בהסכמת
בעלי הדירות.
ןכן על סמך סעיף 3 של התקנון המצוי, באותו חוק .
את החוק תמצא ב: http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm(א) בעל דירה זכאי לדרוש מהנציגות שתבצע כל תיקון בבית או ברכוש המשותף, שאי-ביצועו עלול לפגוע בדירתו או בערכה. ההדגשה שלי
1ב' כיצד. לאחר התראה בכתב יהיה עליך להגיש תביעה נגד יתר בעלי הדירות אצל המפקח על רשום המקרקעין (שהוא בעל סמכויות של שופט שלום) באזור מגוריך. באתר שלו יש הדרכה להגשת תביעה www.justice.gov.il/.../LeskotHpikoachAlHamekarkein/.
Hadraha/TadrichLetviotBefnayHamefakehach.htm
לשאלה , 2 ו-3 התשובה באותו סעיף 58.
בכלל, מאחר ואתה הולך למלחמה קטנה, הנשק החשוב ביותר במלחמה זה מודיעין – למד את החוק הזה טוב טוב, או תיקח עורך דין...!
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי