אנו דיירי בית משותף
משלמים ועד בית לפי שטח הדירה
. 1לפני שנים בנו דיירים על הגג אך השתתפותם בשיעור דמי הוועד לא הועלו- האם חייבים? ועד הם לא רשמו את הרחבתם בטאבו. האם הם חייבים בהגדלת התשלום?
2 הועד "לא מבין" מהן ההוצאות המחייבות השתתפות מקופת הוועד ומהן "הוצאות חריגות" למינוח- המחחיבות השתתפות שווה של כל בעלי הדירות. וכך קיים ויכוח לגבי החלפת הצנרת של הבניין וזיפות הגג. שאר הדיירים מגיבים לסוגייה על פי האינטרסים השונים.
הועד וחלק מהדיירים בעלי הדירות הגדולות אינם מוכנים להרשם לאגודת הדיור וכך מנסים לחייב את הדירות הקטנות להשתתף באופן שווה בהוצאות הבית .
3. הדירות הגדולות מנסות לחייב את הקטנות להשתתף באופן אחר מהדיפרנציאלי בהוצאות אחזקת המעלית - לפי גובה הקומה וכו . אנו רק 3 קטנות והם מנסים להשיג רוב. האם הם יכולים לשנות את חלוקת נטל הוצאות המעלית?
מה זכותי לבקש שקיפות לניהול הקופה
איך אנו יכולים להתגונן כאשר אינם רוצים להרשם לאגודת הדיור
אכן בעיות רבות
אודה לתשובתכם המלומדת
"חזקים על חלשים"
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
"חזקים על חלשים"
לרינה שלום:
מעניין מה קרה משלוש וחצי עד אחד עשרה ורבע ששאלותיך השתנו כל כך? (למי שלא מבין את הערה שיעבור לפורום ניהול בתים משותפים)
הניחוש שלי שהייתה אסיפת דיירים.
אני חוזר ורושם לך את נוסך הסעיף הרלוונטי בחוק אבל הפעם אני מציע לך לפתוח – דרך עמוד הבית של האתר, את חוק המקרקעין ולקרוא את כל פרק ו' ואת התקנון המצוי בסוף החוק.
נשיאת הוצאות (תיקונים: התשמ"ד, התשנ"ב)
58. (א) בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו
של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים המחוייבים על פי דין או המקובלים
על פי הנוהג, הכל בהתאם לחלקו ברכוש המשותף, זולת אם נקבע בתקנון
שיעור-השתתפות אחר.
לענין זה, "החזקה תקינה" - שמירה על מצבו של הרכוש המשותף
כפי שהיה בעת גמר הבניה, לרבות שיפורים שבוצעו בו לאחר מכן בהסכמת
בעלי הדירות.
ה"תקנון" המוזכר, אם יש כזה, אמור להיות רשום אצל רשם המקרקעין, יחד עם הבעלות על הדירות. ההסדר הדיפרנציאלי באחזקת המעלית תופס רק אם רשמו תקנון כזה.
אגב, של מי היה הגג עליו בנו? הוא היה רשום על שמם או הם השתלטו על רכוש משותף?
בתקנון המצוי, שבסוף החוק, תמצאי את ההסדר לשקיפות הפעילות של הועד. ההסדר טוב, לפחות לדעתי הצנועה.
באשר לאגודה לתרבות הדיור, זה מוסד חיובי מאוד אבל אי אפשר לחייב את אף אחד להירשם אליו.
בברכה
נפתלי אימבר
ייעוץ ואחזקת מבנים
050-5357526
מעניין מה קרה משלוש וחצי עד אחד עשרה ורבע ששאלותיך השתנו כל כך? (למי שלא מבין את הערה שיעבור לפורום ניהול בתים משותפים)
הניחוש שלי שהייתה אסיפת דיירים.
אני חוזר ורושם לך את נוסך הסעיף הרלוונטי בחוק אבל הפעם אני מציע לך לפתוח – דרך עמוד הבית של האתר, את חוק המקרקעין ולקרוא את כל פרק ו' ואת התקנון המצוי בסוף החוק.
נשיאת הוצאות (תיקונים: התשמ"ד, התשנ"ב)
58. (א) בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו
של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים המחוייבים על פי דין או המקובלים
על פי הנוהג, הכל בהתאם לחלקו ברכוש המשותף, זולת אם נקבע בתקנון
שיעור-השתתפות אחר.
לענין זה, "החזקה תקינה" - שמירה על מצבו של הרכוש המשותף
כפי שהיה בעת גמר הבניה, לרבות שיפורים שבוצעו בו לאחר מכן בהסכמת
בעלי הדירות.
ה"תקנון" המוזכר, אם יש כזה, אמור להיות רשום אצל רשם המקרקעין, יחד עם הבעלות על הדירות. ההסדר הדיפרנציאלי באחזקת המעלית תופס רק אם רשמו תקנון כזה.
אגב, של מי היה הגג עליו בנו? הוא היה רשום על שמם או הם השתלטו על רכוש משותף?
בתקנון המצוי, שבסוף החוק, תמצאי את ההסדר לשקיפות הפעילות של הועד. ההסדר טוב, לפחות לדעתי הצנועה.
באשר לאגודה לתרבות הדיור, זה מוסד חיובי מאוד אבל אי אפשר לחייב את אף אחד להירשם אליו.
בברכה
נפתלי אימבר
ייעוץ ואחזקת מבנים
050-5357526