כ פורום בתים - ייעוץ חינם לועד הבית ולדיירים מאת מומחי פורטל בתים • ריצוף לבית
דף 1 מתוך 1

ריצוף לבית

נשלח: 27/12/2006 - 20:33:34
על ידי מאיה
שלום לכולם,
אנו בשיאה של הבנייה בביתנו והגיעה העת לבחור ריצוף לבית. חשוב לי לציין כי זהו בית גדול (כ-300מ"ר) ואנו מתלבטים בין ריצוף עץ לבין אבן. אני מעוניינת שהבית כמובן יראה יפה ומרשים אך אינני מתכוונת לוותר על נוחות ושימושיות בין היתר בשל העובדה כי יש לנו ילדים קטנים.
יש המלצות?

צודקת ב 100%

נשלח: 28/12/2006 - 13:04:17
על ידי אבי
שלום לך,
אין לי ספק שכולנו רוצים שהבית שלנו יהיה יפה אך פרקטי מבחינת הילדים. אנחנו שמנו שיש וזה עשה לנו המון בעיות.
אני ממליץ לך לעיין באתר עיצוב פנים אשר יעזור לך לקבל החלטה טובה ועמוקה יותר.
בהצלחה!

בחירת ריצוף לבית

נשלח: 29/12/2006 - 00:50:20
על ידי galiaber
מאיה שלום
אנסה להעביר לך את האינפורמציה בצורה תמציתית עם יתרונות וחסרונות.

סוג הריצוף: פרקט למינציה.
תאור כללי: פרקט דמוי עץ.
יתרון: זול מהאחרים, רמת שחיקה גבוהה, מגע קריר יותר.
חסרון: בהתקנה לא מקצועית יש בעיה של התרוממות הפרקט. אם נספגים בו נוזלים מכל סיבה שהיא, הוא מתנפח. חלק מהפרקטים הנ"ל יש להם מראה סינטטי ולא מספיק אמיתי.

סוג הריצוף: פרקט פורניר.
תאור כללי: שכבת עץ דקה המודבקת על לוחות מלמין, mdf.
יתרון: תחושה אמיתי יותר של עץ.
חיסרון: בהתקנה לא מקצועית יש בעיה של התרוממות הפרקט. אם נספגים בו נוזלים מכל סיבה שהיא, הוא מתנפח. שריטות נראות עליו מהר יותר ואינן מחמיאות כלל.

סוג הריצוף: דק.
תאור כללי: לוחות עץ מלא.
יתרון: מגע נעים יותר, לא מושפע משינויי טמפרטורה. ההתישנות מחמיאה לו. ניתן לליטוש ולחידוש המראה.
חיסרון: דורש תחזוקה אחת לשנה בערך ( של צבע ו/או לקה, או ליטוש + כל הפעולות הנ"ל).

סוג הריצוף: אבן.
תאור כללי: אבן טיבעית, שיש.
יתרון: מראה נקי ואלגנטי. רמת שחיקה גבוהה.
חיסרון: בחורף האבן קרה מאד (קולטת ופולטת קור). דורשת ליטוש + סילר (שיכבת הגנה) אחת לשנה. אם אין סילר, היא סופגת כתמים.

מקווה שהייתי לעזר, בהצלחה.
גליה ברקוביץ' - מנהלת הפורום לעיצוב פנים ואדריכלות
www.batim.org.il/interior-design

למאיה ריצוף לבית - תשובה

נשלח: 01/01/2008 - 21:19:18
על ידי odrieli
שלום מאיה יקרה
בריצוף לבית גדול רצוי לשקול חלוקה של הבית לקטגויריות נבדלות. חדרי שינה ומשחק לילדים ולשעות הפנאי לכל בני המשפחה ולאזורים הציבוריים הכוללים גם שירותי אורחים ומטבח לדוגמא.
לאזורים ציבוריים יהיה עדיף להשתמש בחיפוי גרניט פורצלן או אבן. אבן קשה יותר לתחזוקה לאורך זמן. לעומת אזוי שינה ומשחק בהם יהיה נכון לשקול פרקטים ו/או חמרי כיסוי רכים שישנם במיוחד עבור אזורי משחק לילדים.
ניתן לפנות אלי גם טלפונית ב -0505 960690 במידה והתשובה לגבי מקומות עדיפים לקניה, קימת במיידי.