אשמח אם תוכלו לייעץ לי כיצד לפעול בעניין דו״ח מהנדס ״מבנים מסוכנים״ מטעם העירייה.
מדובר בבניין משותף.
המהנדס קבע בדו״ח שעלינו לבצע תיקון לנזקים חיצוניים שניגרמו למבנה לקורת התיקרה/רצפה ע״י השכן שגר בדירה שמעלינו, כמו גם סדקי טיח שניגרמו בדירה שלנו, וזאת בליווי ופיקוח צמוד של מהנדס מטעמינו.
היות ובהתאם לדו״ח גורם הנזק ידוע אני מניח שהוצאות המהנדס ותיקוני הליקויים אמורים לחול עליו. (על השכן מעלינו) נכון?
מה גם שלמרות שהוא יודע שהנזקים ניגרמו על ידו הוא לא פנה לדיירים והביע נכונות לממן את ההוצאה הכספית של המהנדס והתיקונים.
השאלה שלי כיצד עלינו לפעול מולו?
חשבתי שאולי כדאי לערב עו״ד שישלח לו מכתב ראשוני, שמציג את המחדלים שגרם ושעליו לשאת בכל הוצאות המהנדס והקבלן - שאותם אנחנו ניבחר. ובמידה והוא יסכים (אני בספק) ויהיה מוכן לחתום על כך, אז ניתן יהיה להתקדם.
או אולי היות וניגרמו לנו נזקים בבית כדאי שנזמין קודם מהנדס קונסטרוקטור, כמובן בליווי העו״ד, שיכין עבורינו חוות דעת משפטית ואז נפנה אליו ונדרוש ממנו לשאת בהוצאות המהנדס ולתקן את המחדלים.
האם אני יכול לפנות למפקחת על המקרקעין בבקשה שתמנה מהנדס מטעמה, כך שהמהנדס יקבע על מי מוטלת האחריות?
לנו הדיירים יש כיסוי ביטוחי למבנה לדירה. האם עלינו לפנות כל אחד לחברה בה הוא מבוטח כדי שיטפלו בעניין עבורינו?
אנא מבקשים את עצתכם כיצד עלינו לפעול?
תודה רבה מראש
אלי
דו״ח מהנדס מבנים מסוכנים
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv
Re: דו״ח מהנדס מבנים מסוכנים
אלי שלום רב,
ככל וקבלתם מכתב דרישה מהעירייה על אודות היות בניינכם "מבנה מסוכן" יש לפעול בהקדם לתיקון הליקויים באמצעות קבלן מבצע ומפקח (מהנדס) מטעמכם.
יובהר, מקום בו הרשות המקומית דורשת את תיקון הליקויים אין שיקול דעת לדיירים אם לתקן, אם לאו, ועליהם לפעול בהקדם.
שירותים משפטיים בהחלט נוכל לספק (לרבות מכתבי התראה, הסכם התקשרות, אישור ביטוחים, ערבות ביצוע, ערבות בדק, תוכניות וכיו"ב).
על הדיירים לבחור מהנדס, נראה לי מיותר לפנות למפקחת בעניין זה, די ברוב של 51% לבחירת מיהות המהנדס.
ביטוח מבנה דירה אינו מכסה את השטחים המשותפים שבעטיים קיבלתם את מכתב הדרישה מהעירייה לתיקון הליקויים.
אני עומד לרשותך לכל סיוע ו/או הבהרה שיידרשו.
רז חיימוביץ, עו"ד
ככל וקבלתם מכתב דרישה מהעירייה על אודות היות בניינכם "מבנה מסוכן" יש לפעול בהקדם לתיקון הליקויים באמצעות קבלן מבצע ומפקח (מהנדס) מטעמכם.
יובהר, מקום בו הרשות המקומית דורשת את תיקון הליקויים אין שיקול דעת לדיירים אם לתקן, אם לאו, ועליהם לפעול בהקדם.
שירותים משפטיים בהחלט נוכל לספק (לרבות מכתבי התראה, הסכם התקשרות, אישור ביטוחים, ערבות ביצוע, ערבות בדק, תוכניות וכיו"ב).
על הדיירים לבחור מהנדס, נראה לי מיותר לפנות למפקחת בעניין זה, די ברוב של 51% לבחירת מיהות המהנדס.
ביטוח מבנה דירה אינו מכסה את השטחים המשותפים שבעטיים קיבלתם את מכתב הדרישה מהעירייה לתיקון הליקויים.
אני עומד לרשותך לכל סיוע ו/או הבהרה שיידרשו.
רז חיימוביץ, עו"ד
בכבוד רב,
רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום
יועץ משפטי באגודה לתרבות הדיור
לייעוץ משפטי נוסף ניתן ליצור קשר בטלפון 077-2309680
רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום
עו״ד רז חימוביץ היקר,
שלום רב!
ראשית תודה רבה על המענה המהיר.
בעניין הדו״ח:
1. האם ניתן להירשם כמנויים באגודה לתרבות הדיור, ולקבל את ההטבות המוצעות, גם אם רק חלק מהדיירים מעוניינים להיות מנויים? לדוגמא אצלינו 4 בעלי דירות וכרגע רק 2 מעוניינים במנוי?
2. חשוב לנו לדעת, בהתאם למה שציינתי, שגורם הנזק כפי שמצויין בדו״ח העירייה הוא השכן מלמעלה, אז האם כל העלויות המשפטיות, לרבות עלות המהנדס והתיקונים נופלות עליו?
3. בבקשה אנא שלח לי את האימייל שלך.
אשמח לקבוע פגישה ולהציג בפניך את הפרטים במלואם.
תודה רבה ויום טוב
שלום רב!
ראשית תודה רבה על המענה המהיר.
בעניין הדו״ח:
1. האם ניתן להירשם כמנויים באגודה לתרבות הדיור, ולקבל את ההטבות המוצעות, גם אם רק חלק מהדיירים מעוניינים להיות מנויים? לדוגמא אצלינו 4 בעלי דירות וכרגע רק 2 מעוניינים במנוי?
2. חשוב לנו לדעת, בהתאם למה שציינתי, שגורם הנזק כפי שמצויין בדו״ח העירייה הוא השכן מלמעלה, אז האם כל העלויות המשפטיות, לרבות עלות המהנדס והתיקונים נופלות עליו?
3. בבקשה אנא שלח לי את האימייל שלך.
אשמח לקבוע פגישה ולהציג בפניך את הפרטים במלואם.
תודה רבה ויום טוב
אלי שלום,
1. עליכם לפנות לאגודה לשם קבלת מלוא המידע 8484*, לרבות דרכי התקשרות מול האגודה.
2. לא קראתי את הדו"ח כך שלא אוכל להתייחס באופן פרטני. יחד עם זאת, ומבלי לקבוע עמדה או עובדה, מקום בו נגרם נזק לרכוש משותף שמקורו ברכוש פרטי, כי אז על בעלי הנכס המזיק לשאת בעד עלות תיקון הנזק.
3. razielle99@gmail.com
בשמחה רבה.
דבר עימי
רז
1. עליכם לפנות לאגודה לשם קבלת מלוא המידע 8484*, לרבות דרכי התקשרות מול האגודה.
2. לא קראתי את הדו"ח כך שלא אוכל להתייחס באופן פרטני. יחד עם זאת, ומבלי לקבוע עמדה או עובדה, מקום בו נגרם נזק לרכוש משותף שמקורו ברכוש פרטי, כי אז על בעלי הנכס המזיק לשאת בעד עלות תיקון הנזק.
3. razielle99@gmail.com
בשמחה רבה.
דבר עימי
רז
בכבוד רב,
רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום
רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום