שלום רב,
ידוע לי כי עפ"י התקנון הכללי וועד הבית מחויב להציג בפני הדיירים את כל הניירות הקשורים לניהול הבניין, התקשרויות עם קבלנים, חשבוניות, קבלות, ביטוחים וכו'.
ועד הבית בבניין בו אני מתגורר מונה 3 אנשים, כאשר 2 מהם אינם מתפקדים כלל,אלא מהווים תפאורה בלבד, והיו"ר מזה כ-3 שנים מנהלת את הבניין בצורה שתלטנית, תוך שהיא מזלזלת מאוד בדרישתי לראות מסמכים הקשורים לניהול וועד הבית.
היא אדם מניפולטיבית מאוד, שכל מה שמעניין אותה זה הקשרים אותם היא מפתחת עם הדיירים.
בפועל מי שבודק אם אכן הניקיון בבניין מתבצע כמו שצריך זה אני. כמו גם דברים אחרים.
ביקשתי ממנה לקבל דו"ח של שנת 2012 בצירוף כל הניירת הכרוכה בכך. וכעת אני מתנה את המשך התשלומים למיסי וועד בכך שאוכל לראות את כל הניירות. היא הכינה איזה דו"ח כללי של הכנסות והוצאות. (לא מתאים לי - ישנם סעיפים מנופחים שזכותי לדעת מה מהם?) חתמה עליו בשמה בלבד. ז"א אף אחד לא מפקח על ההוצאות.
איך ניתן לחייב אותה להגיש לי את המסמכים?
כיצד יתכן שהיא אינה יוזמת אף פעם אסיפת דיירים, לשטח בפנינו את הדברים?
מדוע היא יכולה לשלוט על הבניין בצורה בוטה כל כך בתוך כך שהיא מספרת שקרים לכלל הדיירים?
האם אני יכולה לא לשלם מיסים עד שאראה את המסמכים?
אני רוצה לכנס אסיפת דיירים.
אני רוצה לראות ניירות.
מה עלי לעשות?
דו"ח הוצאות הכנסות
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
Re: דו"ח הוצאות הכנסות
ביבי שלום:
המצב שאת מתארת הוא אולי הנפוץ ביותר ברוב הבתים, משוגע לדבר, שהוא גם רודן קטן המנהל את הבית לפי גחמותיו – לפעמים יש גם כזה ששולח את היד לקופה, זה קורה אפילו אצל שרי אוצר.
לחוק המקרקעין, החל בצורה זו או אחרת על רוב הבתים המשותפים, יש תוספת: "התקנון המצוי" (http://www.batim.org.il/low/takanonmatzui.html) שם תוכלי למצוא מזור ; על דרך כינוס איפה בסעיפים 6 ו-7, על הצגת הספרים והחשבונות בסעיף 16 ג .
את לא רשאית לעקב את התשלום אבל את יכולה לפנות למפקח על רשום המקרקעין – שהוא שופט. באתר שלו תמצאי הדרכה כיצד פונים אליו.
המצב שאת מתארת הוא אולי הנפוץ ביותר ברוב הבתים, משוגע לדבר, שהוא גם רודן קטן המנהל את הבית לפי גחמותיו – לפעמים יש גם כזה ששולח את היד לקופה, זה קורה אפילו אצל שרי אוצר.
לחוק המקרקעין, החל בצורה זו או אחרת על רוב הבתים המשותפים, יש תוספת: "התקנון המצוי" (http://www.batim.org.il/low/takanonmatzui.html) שם תוכלי למצוא מזור ; על דרך כינוס איפה בסעיפים 6 ו-7, על הצגת הספרים והחשבונות בסעיף 16 ג .
את לא רשאית לעקב את התשלום אבל את יכולה לפנות למפקח על רשום המקרקעין – שהוא שופט. באתר שלו תמצאי הדרכה כיצד פונים אליו.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי