ריבים בין דיירים

פורום פתוח בנושאים הנוגעים לניהול / אחזקת בתים, ועד בית, חברות ניהול וכו'.

בניהול יואב לוי - מנכ"ל משותף בחב' Easy House ניהול בתים.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv

נעול
matan001

ריבים בין דיירים

שליחה על ידי matan001 »

יש לנו המון ריבים בבניין כל פעם מחדש שצריכים לבחור ועד בית , השנה אף אחד לא מתנדב
הצעתי לדיירים לקחת חברה שנותנת שירות אחזקת מבנים משותפים , נראה לי הכי הגיוני
לא כולם מסכימים , איך אפשר לשכנע ?
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: ריבים בין דיירים

שליחה על ידי naftali imber »

מתן 001, מה קרה לך ? ב- 3/11/2011 כתבת "אנחנו 6 בניינים בשכונה , לקחנו כולנו ביחד אותה חבר של ניקיון בניינים ביחד, עשו לנו מחיר ואנחנו מבסוטים מהשירות, מהניקיון של הבניין קצר ולעניין נותנים שירותי אחזקה וניקיון לבניינים ופותרים את מריבות ועד הבית” ואני השבתי: "אני חודש שאתה מסתובב עם נבוט מאחורי הגב אחרת כיצד הצלחת לשכנע דיירים של שש בניינים להסכים לחברה אחת. כל הכבוד”... אבד לך הנבוט ???

אם לי היה פטנט בשביל לשכנע אנשים היה לי יותר כסף מאשר לביל גייטס.

סעיף 65 לחוק המקרקעין (http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm ) קובע : לכל בית משותף תהיה נציגות לשם ניהול עניני הבית המשותף; הנציגות
תיכון ותפעל לפי הוראות התקנון.
נציגות זה מה שמכנים ועד. אפשר לשלם למישהו מבעלי הדירות או הדיירים עבור עבודתו כוועד.
אם לא מצליחים להגיעה להסכמה אפשר להגיש בקשה – בעצם תביעה, למפקח על רשום המקרקעין, שימנה מנהל מבחוץ על סמך סמכותו בסעיף 67 בחוק .
הנוהל באין נציגות67. (א) לא נכונה בבית משותף נציגות לפי הוראות התקנון, או שהנציגות אינה פועלת, רשאי המפקח למנות לאותו בית נציגות, והוראות סעיף 66 יחולו, בשינויים המחוייבים, על מינוי הנציגות, על קביעת שכרה ועל מעמדה.
נציגות שימונה ע"י המפקח – שהוא שופט, סביר שיהיה עו"ד שיגבה 100 ₪ לדירה, או כמה שהמפקח יקבע, כך שרצוי שתגיעו לפשרה.

את בחירת הנציגות ( הוועד) עליכם לעשות לפי הכללים המתוארים בתקנון (http://www.batim.org.il/low/takanonmatzui.html ) שההוא חלק מהחוק
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נעול

חזור אל “פורום ניהול / אחזקת בית משותף”