פלישת שכן לשטח משותף

תחומי הבית המשותף שאינם מופיעים בפורומים האחרים.
בניהול צוות האתר(שחר מערכות מידע ופיתוח אתרים) וועד האיגוד הישראלי לניהול בתים ומבנים בישראל.
בניהול דר' נפתלי אימבר, בעליו של חברה לייעוץ ואחזקת מבנים מזה מספר עשורים, בעבר מנהל מחוז הצפון של האגודה לתרבות הדיור ובורר בנושאים אלה.

מנהלים: שחר כהן פורטל בתים, naftali imber

נעול
sasommer

פלישת שכן לשטח משותף

שליחה על ידי sasommer »

שלום רב
בבנין בו אני גר 4 דיירים,2 בכל קומה .בקומת הלובי 4 מחסנים .שני מחסנים צמודים בצד אחד של הלובי ושניים בצד האחר של הלובי.
בתקופת שרותי בחו"ל השכן שלו מחסן הצמוד אלי פרץ קיר המחסן שלו והשתלט על כל החלל (אך לא למחסן שלי) שקיים היה מעבר לקירות המחסנים כולל החלל לקיר המחסן שלי.הוא טוען שמאחר ודירתו מעל המחסן ,כולל החלל שמעבר למחסנים כל החלל שייך אליו. אני טוען אסור היה לו להרחיב שטח המחסן שלו ללא הסכמתי והיה חייב גם לבקש רשיון ושהחלל מעבר לקירות שייך לשנינו בחלקים שווים.אשמח לשמוע חוות דעתכם
תודה
אריה
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: פלישת שכן לשטח משותף

שליחה על ידי naftali imber »

http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm
לאריה שלום:
אני חייב להודות שלא הבנתי מה בדיוק השכן שלך עשה, ואני חושב שבכדי להבין הייתי צריך להגיע למקום או לקבל תרשימי לפני-אחרי, אבל יש לי הרגשה שמה ששכנך עשה זה להשתלט על רכוש משותף.
בנסח טאבו – שאתה יכול לראות באינטרנט, יש הגדרה מדויקת של גודל כל דירה ומה השטחים הצמודים לה; אם יש לך תוכניות של הבניין תוכל גם לראות – אתה יכול לפנות לרשות המקומית ולבקש לצלם את הגרמושקה (זה התוכניות והיתר הבניה עליהם)
חוק המקרקעין (http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm ) מתייחס לנושא בסימן ג' שינויים ברכוש המשותף (סעיפים 71 והמשך), עיין גם בסעיפים 55
עד 57 .
אם יהיו לך עוד שאלות פנה אלי שוב.
נפתלי
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
sasommer

Re: פלישת שכן לשטח משותף

שליחה על ידי sasommer »

נפתלי תודה
אריה
נעול

חזור אל “פורום בית משותף - תחומים אחרים”